Kolašinac skoro i ne igra, a trener poručuje: Igrao je i više nego što treba

Sampaoli o Kolašincu

Kolašinac skoro i ne igra, a trener poručuje: Igrao je i više nego što treba

E. Ganibegović

Sead Kolašinac u januaru je pojačao francuski Marseille.

Na kultni Velodrome stigao je iz Arsenala za koji je nastupao od 2017. godine s malom pauzom kada je bio posuđen Schalkeu iz kojeg je i stigao na Emirates.

Od dolaska u Marseille Kolašinac je upisao tek 78 minuta na dvije utakmice na kojima je nastupio od sedam koliko je Marseille odigrao u tom periodu.

Debitovao je u pobjedi protiv Angersa 5:2, a onda je ušao u igru protiv Metza i asistirao Miliku za pobjedonosni pogodak. 

Protiv Lyona nije bio u konkurenciji jer se radilo o zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone kada je Seo još bio član Arsenala, a utakmice protiv Lensa, Montpelliera, Nice i Qarabaga odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Trener Marseillea Jorge Sampaoli objasnio je zbog čega Kolašinac ima malu minutažu.

"Nije mnogo igrao prije dolaska ovdje. Došao je u novi klub gdje su ga dočekali novi jezik, novi sistem i novi igrači. Kada se sve to uzme u obzir, igrao je više nego što treba", rekao je argentinski stručnjak i zaključio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kolašinac ne poznaje sistem kako treba i to mu je mana. Ipak, želi da uči, želi da krene igrati što je moguće prije, integrisat će se on kako treba. Međutim, do tada, nemam interesa stavljati igrača koji nije sto posto spreman jer nas to čini ranjivim."

Marseille narednu utakmicu igra večeras od 20:45 protiv Clermonta u 25. kolu Ligue 1, a sudeći prema riječima Sampaolija, bh. tenka ponovo možemo očekivati na klupi.

Top Komentari

Goran86
Ovaj kokosar je q od trenera.
9 3
Comandini
Slijedeci klub St. Pauli na zalost kako je krenuo ;(( a zelim mu Bayern
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi