Sampaoli novi selektor Argentine i odmah zove Icardija?

Tvrdi španski list Mundo Deportivo

Sampaoli novi selektor Argentine i odmah zove Icardija?

D. Rakanović

Argentinski fudbalski savez predstaviće novog selektora do 22. maja, a kako mediji špekulišu klupi nacionalnog tima je najbliži Jorge Sampaoli, dosadašnji trener Seville.

Španski list Mundo Deportivo je objavio da će Sampaoli odmah napraviti ozbiljnu promjenu u sastavu. 

Poziv u nacionalni tim konačno će dobiti napadač Intera Mauro Icardi. 

Španski list ovaj potez objašnjava činjenicom da za utakmice protiv Brazila i Singapura u junu neće biti pozvani Gonzalo Higuain i Paulo Dybala, zbog obaveza prema Juventusu u finalu Lige prvaka, tako da se otvara prostor za novog igrača. 

Mauro Icardi do sada je samo jednom zaigrao za nacionalni tim i to 2013. godine. 

Argentinci trenutno pregovaraju sa Sevillom da iskusni stručnjak izađe iz ugovora sa ekipom iz La Lige. Sampaoli ima potpisan ugovor do 2018. godine sa Sevillom, ali ima klauzulu u ugovoru od 1.500.000 eura da može napustiti klub. Argentinci upravo ovo planiraju da urade. 

Argentina u južnoameričkim kvalifikacijama inače zauzima petu poziciju i plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju joj je upitan.  

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi