Sampaoli objasnio izmijenjeni popis: Niko nema sigurno mjesto
Foto: EPA

Konačno je pozvao i Higuaina

Sampaoli objasnio izmijenjeni popis: Niko nema sigurno mjesto

Midhat Šljivak

Argentinski selektor Jorge Sampaoli objavio je danas popis igrača za prijateljske duele protiv Španije i Italije.

Na njegovom popisu se po prvi put našao napadač Juventusa Gonzalo Higuain, dok u reprezentaciji nema Paula Dybale (Juventus) i Maura Icardija (Ineter).

Sampaoli je poprilično iznenadio pozivima, a objasnio je zašto je konačno uputio poziv Higuainu, kojeg je prethodnih mjeseci izbjegavao.

"Higuain me uvjerio da može pomoći reprezentaciji. Potpuno je zrao igrač i potrebni su nam fudbaleri koji će nam garantovati dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu", istakao je Sampaoli, pa se okrenuo Icardiju i Dybali.

"Dobro znam šta oni mogu, ali sam odlučio da pozovem druge fudbalere i da vidim koliko oni mogu pomoći. Želim probati sve, ali treba istaći da ovi mečevi nisu odlučujući za fudbalere u izboru za Mundijal", istakao je selektor Argentine.

Šansu za nastup u reprezentaciji u Rusiji čeka i legendarni Carlos Tevez.

"Tevez? Ako nam bude potreban, sigurno ću ga pozvati. Igrače iz domaće lige ćemo kasnije pogledati i budite sigurni da ću pozvati sve one koji vrijede", istakao je Sampaoli.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina se na SP nalazi u grupi D sa selekcijama Islanda, Hrvatske i Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi