Chiesa i Ramsey za pobjedu Juventusa
Foto -E PA

Tri boda za Staru damu

Chiesa i Ramsey za pobjedu Juventusa

Midhat Šljivak

Juventus je u 20. kolu Serije A savladao kao gost Sampdoriju rezultatom 2:0.

Nije gostovanje na Luigi Ferrarisu bilo lagano za tim Andree Pirla, ali Bianconeri su upisali veoma važna tri boda.

Juventus je poveo u 20. minuti. Lijepu akciju odigrali su Ronaldo i Morata, ovaj je uposlio Federica Chiesu koji zabija za 0:1.

Mogao je Juve i povećati prednost do kraja prvog dijela. Ronaldo je dva puta bio u dobrim šansama, ali nije uspio pogoditi.

U nastavku Juve nije blistao. Sampdoria je bila ta koja je pokušavala nešto napraviti, no nisu mogli previše.

Juve je zatim zabio i drugi gol preko Morate, ali je on poništen zbog ofsajda, da bi ipak u finišu Stara dama zaključila pobjedu.

Igrala se prva minuta nadoknade kada je Cuadrado proigrao Ramseyja, a ovaj pogađa za konačnih 0:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 20. kolo:

Sampdoria - Juventus 0:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Ma da Juventus ni ne osvoji Seriu A, i dalje ima vrlo dobru igru i mnogo mladih igrača, što je važno za budućnost kluba. Ovakav sada tim, sa Kuluševskim, McKenniom, Chiesom, De Ligtom, može jako puno.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi