Sampdoria savladala drugi tim Juventusa, majstorija Caprarija
Juventus je porazom završio ovu sezonu

Allegri se porazom oprostio od klupe Juventusa

Sampdoria savladala drugi tim Juventusa, majstorija Caprarija

S. Pašalić

Sampdoria je u utakmici posljednjeg 38. kola italijanske Serie A ugostila na svom terenu Juventus i stigla do pobjede rezultatom 2:0.

Bila je ovo utakmica koja za oba tima nije bila od nekog rezultatskog značaja, pa je tako trener Stare dame već ranije najavio da će biti određenih promjena u timu.

Cristiano Ronaldo nije uopšte doputovao sa ekipom, a mnogi igrači iz prve postave, uključujući i bh. reprezentativca Miralema Pjanića su počeli meč na klupi.

U prvom poluvremenu smo vidjeli slabu igru oba tima pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Početkom drugog poluvremena Dybala je dobro pucao sa vrha šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad gola.

Nakon toga se moralo čekati do 80. minute na novu ozbiljniju šansu, a Moice Kean je tada postigao gol za vodstvo Juventusa, ali je on na kraju na asistenciju VAR-a poništen zbog ofsajda.

Pet minuta kasnije Sampdoria je uspjela stići do vodstva kada je Gregoire Defrel poslao loptu u mrežu, a dosta mu je pomogao i golman Juventusa Pinsiglio koji je loše reagovao u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 91. minuti je dosuđen slobodan udarac za Sampdoriju na nekih 20-tak metara od gola Juventusa, a Gianluca Caprari je postigao sjajan gol za 2:0 što je bio i konačni rezultat utakmice. Miralem Pjanić na kraju nije ulazio u igru u ekipi Juventusa.

Juventus je tako sezonu završio sa porazom i na kraju je osvojio 90 bodova, dok je Sampdoria završila na 9. mjestu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi