Legendarni klub zahvatila viroza, ali odgoda utakmice im nije ni na kraj pameti
FOTO: EPA

Loše su otvorili sezonu

Legendarni klub zahvatila viroza, ali odgoda utakmice im nije ni na kraj pameti

H. Zilić

Italijanska Sampdorija proživljava teške trenutke na rezultatskom planu. Ekipa je prošle sezone ispala iz Serie A, a po svemu sudeći mogu zaboraviti na ekspresan povratak. Loše su krenuli u novu sezonu Serie B i nakon 12 odigranih kola nalaze se u donjem dijelu tabele na 16. poziciji sa deset osvojenih bodova.

Tačnije, popularni Sampi je skupio 12 bodova, ali dva su im oduzeta zbog admnistrativnih nepravilnosti odmah na startu sezone.

Na početku sezone na klupu je došao legendarni Andrea Pirlo, malo je razdrmao ekipu nakon užasnog starta pa u posljednje vrijeme igraju toplo-hladno.

U posljednja četiri meča imaju dvije pobjede, remi i poraz, što koliko tolko može ohrabriti igrače i navijače kultnog kluba.

U 13. kolu Serie B za vikend ih očekuje gostovanje Modeni koja na startu nove sezone igra iznenađujuće dobro i trenutno su na četvrtoj poziciji sa 22 boda i u nizu od tri trijumfa.

Oglasi

Pred teško gostovanje Pirlo se suočio sa dosta problema jer je ekipu zahvatila viroza i pet fudbalera sigurno neće nastupiti, dok su još neki pod uptinikom.

"Imali smo loše vijesti ove sedmice, viroza je zahvatila našu ekipu. Čekamo riječ doktora da vidimo šta ćemo uraditi prije utakmice", rekao je Pirlo i nastavio:

"Nadam se da će broj viroznih biti manji. Oni koji su trenirali tokom sedmice nisu bili u punoj snazi i to me dodatno brine. Morat ćemo izvršiti neke promjene, možda i dati priliku nekim mlađim igračima, sutra ćemo biti pametniji."

Interesanto da u Sampdoriji nisu tražili odlaganje susreta, a italijanski mediji pišu da bi Pirlo kako stvari stoje protiv Modene mogao da nastupi bez deset standardnih prvotimac, a i oni koji bi se eventualno oporavili do vikenda pitanje je u kakvoj bi snazi i trenažnom procesu bili.

Duel Modene i Sampodrije na rasporedu je u subotu 11. novembra s početkom u 16 sati i 15 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi