Zvijezdi Reala prijeti nezapamćena kazna, saigrač tvrdi: "Totalno je s*eban"

Valverde u problemu

Zvijezdi Reala prijeti nezapamćena kazna, saigrač tvrdi: "Totalno je s*eban"

E. Škorić

Nakon utakmice Real Madrid - Villarreal (2:3) došlo je do incidenta na parkingu stadiona Santiago Bernabeu, kada je Federico Valverde sačekao gostujućeg nogometaša Alexa Baenu.

Baenu je navodno Valverde čekao kod autobusa Villarreala, potom zaskočio i udario ga u lice, a Marca tvrdi da je to bilo samo "naplata starih dugova", odnosno da je Urugvajac čekao ovaj susret jer mu je u januaru tokom utakmice Baena u jednom trenutku rekao: "Plači jer ti se sin neće roditi".

Valverdeova supruga tada se borila da ostane trudna i ove riječi su jako zaboljele nogometaša Reala, koji se sada odlučio na revanš.

Onda Cero je izvijestio da je Baena u nedjelju otišao u policiju i optužio Valverdea za napad. Cijeli incident navodno su snimile parking kamere, a na zahtjev igrača Villarreala policija je trebala sastaviti zapisnik o događaju. Novinari emisije "El Chiringuito" izvijestili su da veznjaku aktuelnog španskog prvaka prijeti suspenzija do 12 utakmica.

Valverdeov reprezentativni saigrač i nogometaš Atletico Madrida Jose Maria Gimenez komentarisao je situaciju u intervjuu za Marcosa de Vicentea. "Razgovarao sam s Fedeom. S*eban je zbog svega".

Oglasi

Još nije poznato kakva budućnost čeka Urugvajca, ali nedvojbeno ga Real Madrid treba u bliskoj budućnosti.

Ove srijede igrači Carla Ancelottija igraju prvu četvrtfinalnu utakmicu ovogodišnje Lige prvaka, pošto im dolazi Chelsea.

Valverde će naravno biti u rosteru Kraljeva, a eventualna suspenzija odnosit će se isključivo na utakmice u španskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će se fokusirati na utakmice Lige prvaka u želji da osvajanjem još jednog evropskog trofeja umiri nezadovoljne navijače, kojima je teško sjelo to što će Barcelona biti prvak Španije. Katalonci imaju čak 12 bodova prednosti, a uz to večeras dočekuju Gironu.

Realu također ostaje i prilika da osvoji Kup kralja, pošto će u finalu igrati sa Osasunom. Upravo je Barcelonu izbacila u polufinalu. Unatoč 1:0 porazu kod kuće, u drugoj utakmici su Kraljevi na Camp Nouu demolirali velikog rivala sa 4:0 i prošli u finale.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Neće dobiti kaznu jer igra u fašističkom klubu,državnom projektu i predsjednil saveza je uz njih.Opušteno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi