Kad je bio dijete majka mu zapalila kopačke, sada kada treba potpisati za Real veže mu pertle

Kaže da ne vjeruje u transfer

Kad je bio dijete majka mu zapalila kopačke, sada kada treba potpisati za Real veže mu pertle

A. Čaušević

Mnogo je roditelja koji su u djetinjstvu svojoj djeci poručivali da se posvete školovanju i sport ostave po strani, da bi se godinama kasnije kajali i bili ogromna podrška na njihovom putu ka zvijezdama.

Ako se za neki klub može reći da se ne odbija to je definitivno Real Madrid. Kraljevi su u potrazi za vrhunskim napadačima nakon što je na kraju minule sezone otišalo praktično cijeli navalni red ne računajući Viniciusa i Rodryga.

Među igračima o kojim se ne piše previše, a mogli bi pojačati popularne Kraljeve je Samuel Chukwueze, 25-godišnjak koji iza sebe ima vrhunsku sezonu u dresu Villarreala.

Interesantan je životna priča sjajnog napadača koji je sam prizano da je imao teško djetinjstvo te da mu je majka zapalila kopačke i opremu jer je željela da ide u školu umjesto da trenira fudbal.

"Moja majka je htjela da idem u školu, sam joj rekao da se želim fokusirati samo na fudbal. Zapalila je moje kopačke i opremu."

Oglasi

"Moje djetinjstvo nije bilo lako. Dolazim iz siromašne porodice. Teško je doći kući iz škole i nemati šta jesti. Morao sam ići kod drugih prijatelja da stavim nešto u usta ili čak da pijem vodu..."

Chukwueze je fudbalski svijet zadivio 2015. godine kada je bio odličan u dresu Nigerije na U17 prvenstvu svijeta te je u međuvremenu dosegao vrijednost od 20 miliona.

Promijenila je i njegova majka odnos prema njemu, prije nekog vremena se pojavio i snimak na kojem se može vidjeti kako mu veže patike.

Radi se o određenoj vrsti molitve na igbo jeziku koja između ostalog sadrži držanje osobe za noge i zglobove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovoj sezoni na 50 mečeva u svim takmičenjima Nigerijac je zabio 13 golova i ostvario 11 asistencija. Utakmicu sezone odigrao je protiv Reala u gostima kada je zabio dva gola i od tada ga Florentino Perez drži na radaru.

"Razmišljam samo o Villarrealu. Ne čitam što se objavljuje na društvenim mrežama. To nije bitno. Bitan je trenutak. A šta je laž? Šta je istina? Ne znam to. Za sada mislim da interes Reala nije istina. Jedino što je realnost je Villarreal", poručio je Chukwueze.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi