Bahatost bez granica: Eto'o je toliko ponizio Thierryja Henryja da mu ovaj to nikad neće oprostiti
Foto - EPA

Kamerunac o legendi

Bahatost bez granica: Eto'o je toliko ponizio Thierryja Henryja da mu ovaj to nikad neće oprostiti

M. Šljivak

Nekadašnji kamerunski napadač Samuel Eto'o (41) važio je za jednog od najboljih napadača svijeta u vremenu dok je nastupao za Barcelonu i Inter od 2004. do 2011. godine, ali je i poprilično bahat kada priča o drugim zvijezdama, pa mu je ovog puta na udaru bio legendarni Thierry Henry.

Samuel Eto'o nekada je važio za jednog od najboljih napadača svijeta. Igrao je Kamerunac fenomenalno u Barceloni i Interu i sebe je uvijek smatrao najboljim na svijetu.

Tako je prošle godine odlučio ispraviti 'krivi navod' novinara nakon što mu je ovaj u pitanju rekao da je igrao s Lionelom Messijem.

"Ne, ne, Messi je igrao sa mnom, nisam ja igrao s Messijem. U moje vrijeme je Messi igrao sa mnom i to je bilo potpuno drugačije nego sada", uz smijeh je za ESPN ispalio Kamerunac.

Godinu dana nakon ove izjave Samuel Eto'o je ponovo u centru pažnje. Tvrdi da legendarni Thierry Henry nije bio na njegovom nivou.

"Mislim da on nije bio ni na nivou Nicolasa Anelke. Bio je dobar, ali... Poznajem sve te igrače, više cijenim druge, barem one koji su bili na mom nivou. On nije."

Oglasi

Zatim je legendarni Kamerunac spomenuo još jednu legendu. To je Senegalac El Hadji Diouf o kojem također nema neko pretjerano visoko mišljenje.

"O njemu ne želim više govoriti jer on uopšte nije u ovoj kategoriji igrača", istakao je Eto'o.

Samuel Eto'o profesionalnu karijeru je započeo u madridskom Realu. Ipak, među Kraljevima nikad nije dobio pravu šansu i zato se odlučio na odlazak u Mallorcu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To mu se isplatilo. U ovom timu je eksplodirao, uslijedio je transfer u Barcelonu s kojom je osvojio gotovo sve što je mogao.

Nakon Barce dvije godine je igrao u Interu, a zatim je iz godine u godinu mijenjao timove sve do 2019. godine kada je završio karijeru u Kataru.

Top Komentari

Klicko
Sve upravu osim za Henry,moze ga samo obaliti tjeriu bratu
5 3
Glupost cista Pa ti stari samo sto ti je boja koze ista ko u Hanrya a inace nemozes mu papuca okrenut
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi