Guardiolina tamna strana: "Zovne me u ured i kaže da me prodaje, oduzme mi i broj dresa, a onda..."

Uzeo mu je čak bio i broj na dresu

Guardiolina tamna strana: "Zovne me u ured i kaže da me prodaje, oduzme mi i broj dresa, a onda..."

Admin Čaušević

Pep Guardiola je ako ne i najbolji, onda sigurno jedan do najboljih trenera u historiji. Uvijek je trenirao vrhunske igrače, a samo je s rijetkim imao loš odnos, neki od njih su odlučili progovoriti o svemu javno. 

Tokom trenerske karijere Guardiola je trenirao Barcelonu gdje je stekao svjetsku slavu, zatim Bayern, dok je već skoro osam godina trener Manchester Cityja kojem je donio status evropskog velikana.

Iako o Guardioli i njegovoj ličnosti generalno vlada pozitivno mišljenje za razliku od npr Josea Mourinha daleko od toga da je i španski trener cvjećka.

Godinama unazad Zlatan Ibrahimović je otvoreno govorio loše o Guardiolu i nedostatku hrabrosti da se s njim suoči. Ali Ibra nije jedini. Isto je uradio i čovjek kojeg se Španac riješio da bi na Nou Camp doveo Šveđanina bh. korijena.

Riječ je o Samuelu Eto'ou koji je bio član čuvene generacije Barcelona, one koja je 2009. pokorila svijet osvajanjem trostruke krune. Bez obzira Guardiola je Kamerunca odmah prekrižio. Evo kako je sve teklo.

Oglasi

"Čim je ušao u svoj ured, Guardiola je zapisao tri imena na popis igrača za prodaju: Ronaldinho, Deco i Eto'o, igrači koji su odavno u klubu", otkrio je Eto'o prije nekoliko godina te nastavio:

"Nazvao me nekoliko dana kasnije i rekao mi da me žele u Uzbekistanu, plaćat će mi 26 miliona dolara godišnje i bilo bi dobro da prihvatim.

Trenutak kad se Eto'o rukuje sa Guardiolom dok se Henry smije u pozadini

Rekao sam mu da ću pod svaku cijenu ostati u Barceloni, a on je protiv mene počeo voditi svojevrsni psihološki rat. Bili smo u Houstonu na pripremama za sezonu i u svlačionici je rekao da će broj 9 ići Henryju, a ja ću uzeti 14.

Bio je to potpuni nedostatak poštovanja. Natjerao me da igram ukupno 40 minuta protiv Chivasa i NY Red Bulla i imao je nesreću da postignem ukupno 6 golova. Na treningu me htio naučiti kako napadati.

Jednom sam krenuo da otvorim prostor Messiju koji je dolazio s leđa i tom prilikom je zabio. Ali Guardiola je zviždao vrteći glavom pitajući me šta radim i gdje idem.

Oglasi

Rekao sam mu da vezni igrač poput njega ne može naučiti Samuela Eto'oa da napada.

Sezona je završila s trostrukom krunom, a ja sam bio najbolji strijelac lige. Onda sam otišao u Inter i kad smo igrali protiv Barce u polufinalu uslijedio je vrhunac.

Svi smo bili u tunelu, a on me nije ni pogledao, samo je nastavio. Na kraju utakmice je došao do mene da se rukujemo. Čekao je da kamere sve snime i onda prošao.

Henry koji je bio u tunelu kao i svi ostali, vidio je prizor i počeo se smijati iza njega. Pepova želja za pobjedom vjerojatno ga je natjerala da ne poštuje igrače u određenim situacijama", završio je Eto'o.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi