Ibrahimović ne može samo jednu osobu: "Šalje svoje dečke da me srede, ali ako hoće da me je*e..."

Šveđanin bh. korijena bez dlake na jeziku

Ibrahimović ne može samo jednu osobu: "Šalje svoje dečke da me srede, ali ako hoće da me je*e..."

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović uvijek govori direktno, bez ustezanja i dlake na jeziku. Konačno je, po prvi put u jednom intervju, govorio o čovjeku koji mu ne smije pogledati u oči te je otkrio do sada nepoznate detalje. 

Ibrahimović je krajem prošle sezone završio bogatu karijeru koja je trajala dvije decenije. Igrao je za brojne velikane, ali samo jednu avanturu pamti po lošem.

Bilo je to u sezoni 2009/10 kada je nosio dres Barcelone. Trener mu je bio Pep Guradiola koji je u međuvremenu izgradio status najboljeg u historiji.

Nakon godina tišine Ibra je ispričao detalje o svom odnosu sa Guardiolom za kojeg je kazao da je kukavica i kako je slao svoje ljude da rješavaju stvari umjesto njega.

"Mislim da je Guardiola sjajan trener. Ako pogledate njegovu karijeru i uzmete zadnjih 10-15 godina, uvijek je postizao sjajne rezultate. Mislim da nikada nije bio ispod drugog mjesta. Ali osim trenera, postoji osoba", započeo je Zlatan u razgovoru sa Piersom Morganom te nastavio:

Oglasi

"Gledam svakoga u oči i shvatam postoji li problem ili ne. Treba mi sekunda da pređem na stvar i riješim problem. Sjećam se da su prije nego što sam otišao u Barcelonu mediji govorili da sam i ja drugačiji. Moja je pogreška bila što sam želio ući u to sve onakav kakav jesam. Nisam mogao biti niko drugi."

"Rekao sam Guardioli da bude iskren prem meni i da mi stvari kaže direktno. Ja sam taj koji rješavam probleme. Nisam bio tu da stvaram probleme, nego da ih rješavam. Ja sam bila tu da ostvarim svoj san, ali on nije."

"Prvih šest mjeseci stvari su išle odlično. Na prvom sastanku koji sam imao s njim rekao mi je da igrači u kamp ne dolaze u Ferrarijima, Porscheima ili nekim drugim luksuznim automobilima."

"Pitao sam ga zašto? Zvao me svaki dan da me uvjeri da dođem u Barcelonu i onda mi je takve stvari govori. Nisam svoje automobile koristio šest do osam mjesci."

"Zatim sam ga zamolio da govori mirnijim tonom. Rekao sam mu da mi treba prostor za igranje fudbala, što više nisam mogao nakon Messijeve promjene pozicije."

Oglasi

"Razgovarali smo normalno. Nikada nismo imali problema na relaciji trener-igrač. Rekao mi je da će uzeti u obzir moje potrebe. Prva utakmica nakon razgovora, klupa. Nisam tip koji će ići kod trenera i pitati ga zašto me ne pusti da igram."

Guardiola i Ibrahimović su u Barceloni zajedno sarađivali jednu sezonu

"Dolazim iz filozofije gdje rezultate postižeš na temelju toga kako treniraš i radiš. Druga utakmica, klupa. Treća utakmica, klupa. Mislim da se Guardiola osjetio uvrijeđenim mojim zahtjevom da igra više, što je za mene ok."

"Ali moraš biti direktan sa mnom, moramo se razumjeti. Četvrta utakmica, klupa. I tada sam počeo shvatati da sam na klupi zbog situacije koju su stvorili njemu bliski ljudi koji su se počeli miješati.
Onda sam se odvezao do terena u svom je*enom Ferrariju i natjerao ga da ga vidi iz svog ureda. Moj moto u tom trenutku je bio 'ako ti mene jebeš, ja ću tebe'. Ako se želite igrati vatrom, u redu. Ali spalit ću te."

"Naravno, on je i dalje bio trener i neigranje je za igrača najgora kazna koja može biti. Bio je trener, šef, ali ovo nije moglo biti ok. Bila je tu soba za doručak gdje smo se svi sastajali i on je ulazio i izlazio iz sobe kad sam ja bila tamo."

"Na terenu nikada nije postojala vizualna povezanost između nas. Izbjegavao me i tu sam primijetio da postoji još nešto osim našeg sportskog odnosa."

Oglasi

"Bio je kukavica jer se nije htio direktno suočiti sa mnom. Koristio je 'svoje dečke' za rješavanje svojih problema. Nikada se nije želio suočiti sa mnom. Ali što je bilo, bilo je. Iz ovih stvari morate steći iskustvo."

"Kad smo se sreli na derbiju u Manchesteru, bio je njegov prijatelj koji ga je obavještavao kad ću se pojaviti. Kad sam prošao, on je izašao."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da je on fantastičan trener koji je promijenio fudbal. Kao muškarac... Nije onakav kakvog sam ga prvi put upoznato. Ali sretan sam zbog njega. Dijelili smo isti san. Nije imao hrabrosti suprotstaviti mi se, uvijek je bježao od sukoba", završio je Ibra.

Guradiola sa druge strane obično izbjegava da govorio o svom odnosu sa Ibrahimovićem što je direktan pokazatelj da ima istine u onome što govori Šveđanin bh. korijena.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Pepi katalonska pičqetina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti