Historijski rezultat za San Marino

Prvi put bez primljenog gola

Historijski rezultat za San Marino

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija San Marina jučer je osvojila bod na gostovanju kod Lihtenštajna.

Ova selekcija je uspjela da odigra 0:0 sa favorizovanim rivalom, te su postigli jedan od najvećih rezultata u 30 godina dugoj historiji.

Pored činjenice da su nakon šest godina upisali prvi bod na gostovanju (Estonija 1:1), prvi put su u 30 godina, koliko imaju reprezentaciji, uspjeli da sačuvaju mrežu na gostovanjima.

U prošlosti je mreža San Marina često bila punjena do vrha. Rijetko su i zabijali golove, a ovo im je ukupno četvrti remi u zvaničnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U 167 odigranih utakmica imaju samo jedan trijumf i to upravo protiv Lihtenštajna iz 2004. godine, imaju četiri remija i 162 poraza.

Top Komentari

19211921
Tekma u kojoj je favorizovan Liechtenstein majko mila
2 0
RASanticeva
Ma toooo momci! Bravo San Marino!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi