Sancho shrvan: Zašto uopšte da igramo nogomet?

Svjestan ozbiljnosti problema

Sancho shrvan: Zašto uopšte da igramo nogomet?

E. Škorić

Jadon Sancho kaže da su ga slučajevi rasizma natjerali na pitanje zašto igra nogomet i da strahuje da će igrači izgubiti ljubav prema sportu.

Romelu Lukaku postao je posljednja žrtva zlostavljanja u nedjelju, nakon što je bio podvrgnut rasističkim skandiranjima dok je igrao za Inter u Cagliariju.

Uslijedili su incidenti zlostavljanja usmjereni na Paula Pogbu, Marcusa Rashforda i Tammyjaa Abrahama na društvenim medijima.

"To samo mora prestati", rekao je krilni igrač Engleske i Borussije Dortmund Jadon Sancho, dodavši:

"Nijedan igrač ne želi igrati nogomet i biti na taj način zlostavljan. Umanjuje samopouzdanje igrača i ljubav prema sportu. Teško je vidjeti takve stvari, jer se čini kao: 'Zašto uopće da igramo nogomet'".

Sancho je trenutno u sastavu Engleske, nakon što je u subotu pozvan za mečeve kvalifikacija za EP protiv Bugarske i Kosova, a sjajno je otvorio sezonu u Bundesligi sa dva gola i tri asistencije na tri meča.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sretan je u Dortmundu, ali ne isključuje mogućnost da se vrati u Englesku.

"Ne mogu govoriti o budućnosti, ali ne bi mi smetalo da se vratim u Premier ligu, a La Liga je takoeđr dobra. Ipak ,svi znaju da je Premier liga jedna od najboljih na svijetu", dodao je.

Top Komentari

Valdore
Bolan ja radim u Call Centru za buraniju zovu me psuju mrtve roditelje pa sutim i trpim zato sto znam kad dobijem platu da ti moroni nisu bitni , ti klepas milione i smeta ti skandiranje nekog narkomana koji nezna jeli vise pijan ili drogiran. Suti sine navijaci su uvjek gadjali tamo gdje si najtanji sto se vise obadate to ce vas vise vrijedjati. Uzmi pare i pokazi im srednji prst sa Bahama
0 2
Mu'min Juventino FKS
Igras ga zbog ljubavi kretenu jedan. Kamo srece da ja mogu igrat, nek me vrijedjaju kako hoce, lako bi ja to rijesio zabijem gol okrenm se ka tribini i psujem svima svw po spisksu, nek znima kamsra jebe mi ze
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti