Zvijezda Barcelone postaje najskuplji transfer u historiji Newcastlea

Šeici odlučili

Zvijezda Barcelone postaje najskuplji transfer u historiji Newcastlea

Edmir Škorić

Nakon 20 godina Newcastle se plasirao u Ligu prvaka, a slavni otočki klub koji je pao u ruke bogatih Arapa nastavit će sa dovođenjem velikih igrača kako bi se i u budućnosti mogao boriti za svoje mjesto u najelitnijem klupskom takmičenju.

Publika na St. Jame's Parku uživa ove sezone u spektakularnim mečevima, pošto je njihov tim zapao u grupu smrti u Ligi prvaka s Milanom, PSG-om i Borussijom Dortmund. Imali su priliku ugostiti i savladati PSG, a večeras će gledati Borussiju Dortmund. U 2. kolu je Newcastle osvojio bod na San Siru protiv Milana.

Ovog ljeta je doveden Sandro Tonali upravo iz Milana za 64 miliona eura, a najskuplje pojačanje kluba je Alexander Isak, kada je plaćen Real Sociedadu prošlog ljeta 70 miliona eura.

Na kraju ove sezone planiraju da kupe igrača Barcelone Julesa Koundea (24). Francuz bi stigao da pojača odbranu, a vjeruje se da će Englezi ponuditi 50 miliona eura fiksno uz dodatnih 25 miliona kroz bonuse.

U slučaju da se sve to realizuje, francuski reprezentativac postao bi najskuplji fudbaler u historiji Newcastlea jer bi nadmašio i Isaka. Do tada, Kounde se priprema za derbi s Real Madridom koji je na rasporedu ove subote.

Oglasi

Kounde, bivši igrač Seville i Bordeauxa, ove sezone je upisao 11 nastupa i postigao jedan gol u dresu Katalonaca. Jako je važan u ekipi Xavija Hernandeza, ali je poznato da Barcelona često pristaje prodati važne igrače ako dođu prave ponude zbog svoje ne baš najbolje financijske situacije.

Da se opet vratimo na Newcastle. Ovaj tim je trenutno šesti na tabeli Premier lige sa 16 bodova i svakako će biti jedan od favorita za Top 4 i novi plasman u Ligu prvaka.

Prošlog vikenda su razbili Crystal Palace sa 4:0, a narednog će u goste Wolverhamptonu, no sada je potpuni fokus stavljen na duel sa Borussijom.

Očekuju se i večeras pune tribine na kultnom stadionu i velika podrška. Svi se nadaju u ovom lučkom gradu da će se upisati velika pobjeda kako bi se približili nokaut fazi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno je upravo Newcastle vodeći s četiri boda, drugi je PSG s tri, Milan ima dva, a Borussia samo jedan bod, pa možemo već sada konstatovati da će se do kraja voditi žestoka borba za prva dva mjesta i treće koje vodi u šesnaestinu finala Evropske lige.

Večerašnja utakmica bit će prva koju zbog suspenzije propušta Sandro Tonali. Italijanski veznjak je priznao da se nelegalno kladio i suspendovan je na 10 mjeseci.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi