Za cijelu sezonu nije skupio 90 minuta: Bh. reprezentativac traži novi klub

Posljednji put 90 minuta igrao prije 14 mjeseci

Za cijelu sezonu nije skupio 90 minuta: Bh. reprezentativac traži novi klub

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Ljetni prijelazni rok koji je pred nama donijet će transfere određenih bh. internacionalaca. Jedan od onih koji će potpisati za novi klub je i 30-godišni veznjak Sanjin Prcić.

Nažalost, Sanjin Prcić je već odavno prekrižen u francuskom Strasbourgu. Dugo ga nije bilo ni na klupi, a sada je odlučio da raskine ugovor.

Trenutno je bh. veznjak slobodan igrač. To se očekivalo još od novembra 2023. godine kada je prekrižen od strane trenera.

L'Equipe je objavio da ga je legendarni Patrick Vieira prekrižio, što se ispostavilo tačnim. Dodao je poznati list i da ima ponuda, no tokom zime nije otišao nigdje.

Posljednji put je u konkurenciji bio 29. oktobra u utakmici protiv Lyona, no nije ulazio u igru.

Oglasi

Igrao je 12. oktobra devet minuta u prijateljskoj utakmici protiv Karlsruhera, dok je zvanične minute upisao posljednji put 3. septembra 2023. godine na utakmici protiv Nice kada je igrao sedam minuta.

Devedeset minuta u zvaničnoj utakmici posljednji put je upisao još 5. februara 2023. godine protiv Montpelliera, pa ni ne čudi što ga nema ni na spiskovima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sanjin Prcić, koji je rođen u Belfortu, karijeru je počeo u Sochauxu, a osim Strasbourga nastupao je u Francuskoj još za Stade Rennais.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrao je još u Italiji za Torino i Perugiju, te u Španiji za Levante. Nastupio je 17 puta za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ako pogledamo samo ovu sezonu, skupio je tek 88 minuta na tri nastupa u Ligue 1. To dovoljno govori koliko se na njega ne računa u klubu s istoka Francuske, pa se ovaj raskid sigurno i ranije očekivao.

Top Komentari

pjanke.sa
Ali moze igrati u nasoj korumpiranoj reprezentaciji jer bogzna Vico ili Beus imaju tal. Svaka nam cast. SAVEZ NAPOLJE!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi