Srbija ostala iznenađena: Čudo od fudbalera blizu realizacije transfera koji niko nije očekivao

Briljira, a još uvijek je tinejdžer

Srbija ostala iznenađena: Čudo od fudbalera blizu realizacije transfera koji niko nije očekivao

H. Zilić

Krajem prošle kalendarske godine dosta se govorilo u talentovanom Milošu Lukoviću napadaču beogradskog IMT-a koji je sa svega 18 godina lider seniorske ekipe u Super ligi Srbije.

Nevjerovatna statistika i sjajni nastupi stavili su ga na radar brojnih evropskih velikana.

Luković je bio želja Crvene zvezde, pratio ga je i Chelsea, imao je skoro sve dogovoreno sa Spartakom iz Moaskve, a onda početkom 2024. godine iznenađenje.

Miloš Luković seli u francusku Ligue 1 gdje će potpisati za Strasbourg. Ovu informaciju prenio je i ugledni Fabrizio Romano na društvenim mrežama, a Lukovića od potpisa još dijele medicinski pregledi.

U narednim danima trebali bi biti poznati i svi detalji ovog ugovora u kojem će sigurno i IMT Novi Beograd dobro zaraditi.

Oglasi

Novi Mitrović

Za Miloša Lukovića mnogi imaju riječi hvale i predviđa mu se velika karijera.

Također za ovog mladog napadača govore da je novi Aleksandar Mitrović i velika budućnost reprezentacije Srbije.

Ovaj 18-godišnji napadač je svoj raskošni talenat pokazao ove sezone jer je oduševio fudbalsku javnost u Srbiji svojim igrama u dresu IMT-a.

On je na dosadašnjih 20 odigranih utakmica za beogradski klub zabio već 11 golova, a od toga deseti ih je postigao u prvenstvu i ima samo četiri gola manje od Saldanhe iz Partizana na listi strijelaca Superlige.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trenutna vrijednost mu je pet miliona eura, redovan je omladinski reprezentativac Srbije, a interes je ranije pokazao i Atletico Madrid.

Nema sumnje da će nakon Strasboruga ovaj momak u neki veći klub, a ono što je možda dobro za mladog igrača ide korak po korak.

Top Komentari

Vrijeme će pokazati da se radi o vrhunskom talentu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi