Xavijev Al-Sadd rivalu utrpao osam golova, novi magični trenutak Santija Cazorle

Katarsko prvenstvo

Xavijev Al-Sadd rivalu utrpao osam golova, novi magični trenutak Santija Cazorle

E. Škorić

U meču 13. kola katarskog prvenstva Al-Sadd je sa 8:0 deklasirao Al Sailiyju.

Ovo je ekipi koju vodi bivši veznjak Barcelone, Xavi, 11. pobjeda i jedini je tim bez poraza, a gol razlika 50:9 dovoljno govori o dominaciji u katarskom nogometu.

Baghdad Bounedjah se proslavio pošto je dao četiri gola i teško je pronaći neku utakmicu u kojoj ovaj 29-godišnji napadač nije bio strijelac. Trenutno ima 12 golova na 11 utakmica.

Dobar je opet bio iskusni Santi Cazorla, koji je u 62. minuti postigao gol za 5:0, ali je u 81. minuti pokazao da ima magiju u nogama. Briljantno je petom proigrao svog saigrača Bounedjaha, koji je postigao drugi od svoja četiri gola danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi