Igrači Barcelone bježali od sramote u svlačionicu kada su čuli skandiranje navijača Reala

Katalonci poraženi u Madridu

Igrači Barcelone bježali od sramote u svlačionicu kada su čuli skandiranje navijača Reala

Endin Čaušević

Real Madrid jučer je na svom terenu pobijedio Barcelonu sa 3:1 u derbiju devetog kola španske La Lige.

Kraljevski klub je u prvom ovosezonskom El Clasicu uspio pred svojim navijačima da savlada ljutog rivala i osveti se za poraz iz prošle sezone kada je Barcelona slavila u Madridu s ubjedljivih 4:0.

Real Madrid je jučer bez većih problema uspio da pobijedi sa 3:1 ekipu Barcelone koja je većinu utakmice djelovala potpuno bezidejno.

Za Xavija je ovo sigurno još jedan ogroman udarac nakon neuspjeha u Ligi prvaka u dvomeču protiv Intera i činjenice da je Barceloni potrebno čudo da se na kraju plasiraju u nokaut fazu ovog takmičenja.

Prema svemu sudeći Barcelona će završiti treća i ove sezone igrati Evropsku ligu što uopšte nije bio plan čelnika kluba, te je jasno koliko su razočarani zbog toga.

Navijači Real Madrida iskoristili su sve to kako bi se dodatno naslađivali mukama Barcelone u toko utakmice, ali i nakon nje jer su utakmice svojim skandiranjem natjerali igrače ljutog rivala da od sramote što prije pobjegnu u svlačionicu.

"Barca Evropska liga. Odlazite u Evropsku ligu", orilo je s tribina stadina Santiago Bernabeu na račun igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je sada jedina neporažena ekipa u španskoj La Ligi i preuzeo je ponovo tron na tabeli. Kraljevi imaju tri boda više od Barcelone koja je očito u velikoj rezultatskoj krizi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
@Mostarac94 Hej moja legendo, porediti Ozila sa Xavijem i Iniestom, čitav svijet govori jedno, samo navijači Reala drugo...Onaj tandem što je harao svijetom prije 10-12 godina, nemoj se blamirati, onu magiju u nogama Inieste, kakav Ozil kakvi bakrači.Najjači tandem u najjačem klubu tih vremena i tjt.Živi dokaz je sada Ozil sa 34 godine igra propalu tursku ligu i uopšte ni nalik ne liči na pravog Ozila, Iniesta sa 34 godine igrao zadnju sezonu u Barci i držao sam maltene čitav vezni, a da ne govorim to da su Ozil i Modrić igrali po Tottenhamu i Werder Bremnu tog doba kad su ovi diktirali svijetom.
2 9
denimen9
"Možda je Barcelona izmislila Tika Taku ali Real Madrid joj je dao ime!" - Rambo Amadeus
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti