Arhitektonsko čudo u Madridu: U Realu znaju da su dobili "rudnik zlata"

Rekonstruisani Santiago Bernabeu

Arhitektonsko čudo u Madridu: U Realu znaju da su dobili "rudnik zlata"

Edmir Škorić

Real Madrid je objavio video koji prikazuje funkcionalnosti i mogućnosti rekonstruisanog stadiona Santiago Bernabeu.

Realov novi stadion još nije završen, te se tek za godinu dana očekuje da sav posao bude priveden kraju. Klub je investirao 700 miliona eura za ovaj "rudnik zlata", od kojeg se u budućosti očekuju ogromni prihodi.

Ono što najviše impresionira je sustav koji travu pretvara u teniske i košarkaške terene, ali i salu za velike koncerte.

Madridski klub nada se da će u budućnosti ugostiti utakmice NBA i NFL-a te tako moći izvući maksimum iz ove velike investicije.

U klubu vjeruju da će godišnje od stadiona inkasirati čak 150 miliona eura, pa će biti potrebno svega nekoliko godina da se ovo "čudo" isplati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da će novi stadion Real Madrida preuzeti i primat kao najatraktivnija turistička lokacija u glavnom gradu Španije, a navodi se da bi radovi mogli biti gotovi do kraja 2022. godine.

Otvorenje stadiona planirano je za 14. decembar iste godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Mesijev novi trening centar hehe
2 12
amil071
predobro ovo izgleda i ima logike da je multifunkcionalan
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti