"Kahn je šu*ak, samo da sam mu to rekao u lice"

Legendarni golman o njemačkom kolegi

"Kahn je šu*ak, samo da sam mu to rekao u lice"

Admin Čaušević

Oliver Kahn je sigurno jedna od najkarizmatičnijih ličnosti u svijetu fudbala. Sada obnaša direktorsku funkciju u Bayernu, klubu gdje je izgradio reputaciju jednog od najboljih golmana svijeta. Mnogi igrači su ga se plašili na terenu što potvđuje i izjava drugog legendarnog golmana. 

Kahn je svoju jedinu titulu prvaka Evrope osvojio 2001. godine, tada je boljim izvođenjem penala savladana Valencija. Jedan od junaka je bio upravo njemački golman koji je bio sjajan u branjenju kaznenih udaraca.

Nakon što je utakmica završena Kahn je bio taj koji je najviše tješio igrače popularnih Šišmiša koji su porazom od Bayerna izgubili drugo uzastopno finale Lige prvaka nakon što je godinu dana ranije bio bolji Real.

Od utakmice na stadionu San Siro prošlo je duže od 20 godina, a Santiago Canizares koji je također bio "luđak" na terenu je konačno otvorio dušu i rekao šta misli o toj utakmici.

Kahn tješi Canizaresa nakon pobjede Bayerna u finalu Lige prvaka 2001. godine

"Postoji priča koju bih volio promijeniti, a to je finale Lige prvaka. Odrastao sam u madridskoj omladinskoj akademiji, gdje je postojala opsjednutost pobjedom. Osvojio sam Ligu prvaka s Realom, iako nisam igrao u finalu, ali sam odigrao šest utakmica te sezone."

"Kad sam stigao u Valenciju, nisam očekivao da će to desiti, a igrao sam dva finala. Očito je epizoda koja bi se promijenila finale u Milanu."

"Volio bih da je imala drugačiji kraj, da Valencia ispiše svoje ime zlatnim slovima, i srebrena slova nisu loša, ali bili smo blizu toga da budu zlatna."

"Istina je da su ta dva finala bila dobra za sve nas, jer ovdje je bio mir i ljubav, onaj ko je htio otići u drugi klub otišao je i bi bio prodan za važan novac, ko je ostao, zaradio bi još više Onda smo osvojili prvenstvo, ali ta epizoda u Milanu. Bio je jedan šu*ak, to je Oliver Kahn, samo da sam mu to rekao u lice", kazao je Canizares.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Španski čuvar mreže vjerovatno nije ni prvi ni posljednji koji ima ovakvo mišljenje o Kahnu, ali se na terenu niko nije usuđivao suprotstaviti se Nijemcu.

Najbolje je to na svojoj koži svojevremeno osjetio Thomas Brdarić kojeg je Kahn uhvatio za vrat usred utakmice. Bilo je tu još igrača koji se našli na Kahnovoj "crnoj listi"...

Top Komentari

user1658818016
Da si mu rekao nebi te bilo
2 0
krems_krems12
Bio je supak jer je odbranio 3 penala. Na to se izjava odnosila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi