Santos: Uvijek smo bez probema prolazili baraž
FOTO: EPA

Baraž će biti prekretnica

Santos: Uvijek smo bez probema prolazili baraž

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Portugala ostala je bez direktnog plasmana na Mundijal u Katar 2022. godine.

U odlučujućoj utakmici u Lisabonu poraženi su od Srbije sa 1:2 i plasman na Mundijal će potražiti kroz baraž dok Srbija ide direktno u Katar.

Nakon meča veliko je nezadovoljstvo u Portugalu, a medijima se obratio i selektor Fernando Santos, koji je imao precizan i jasan govor.

"Kada ne ispunimo cilj ja dolazim. Dakle, naš cilj je plasman na Mundijal i ako to ne ostvarimo kroz baraž ja se povlačim", rekao je Santos zatim dodao:

"Koliko puta smo bili u baražu? Uvijek smo bez problema prolazili, ne vidim razlog da to ne bude i sada."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da su Portugalci u prethodnoj deceniji dva puta u baražu za velika takmičenja bili bolji od Bosne i Hercegovine.

Portugal će u baražu biti među šest nositelja, žrijeb je zakazan 26. novembra, a utakmice baraža se igraju u amrtu 2022. godine.

Top Komentari

Barca.forever
Hebo majku jest nas isprozivo, svaka mu čast.........Pa jesu li nas pobijedili i prošli? Ne vidim nikakvu prozivku, doticanje i sl.
17 0
hake
Naslov i pisanje unutar članka ekvivalentno pisanjima na Kurir rs hahaahhaha napiše jedno u naslovu, a u članku kad pročitaš tu nema veze s vezom niti ikakve tangente sa naslovom. Novinarčiću, koliko si sabrao klikova do sada zbog ovoga?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi