Fudbalski savez Portugala donio odluku o sudbini selektora Fernanda Santosa
FOTO - EPA

Ostaje na klupi

Fudbalski savez Portugala donio odluku o sudbini selektora Fernanda Santosa

Adnan Beganović

Selektor portugalske fudbalske reprezentacije Fernando Santos vodit će Ronalda i društvo i u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Portugala nije se uspjela kvalifikovati na Mundijal kroz kvalifikacije pa će to pokušati kroz baraž.

Koban za Portugalce bio je domaći poraz od Srbije u posljednjoj rundi kvalifikacija, a nakon meča u tamošnjim medijima se špekulisalo i o Sasntosovom odlasku sa klupe.

Međutim, danas iz Portugala dolaze informacije da je Santos dobio povjernje od čelnika Saveza te da će predvoditi Portugalce u baražu koji je na rasporedu u martu naredne godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Santos je Portugal preuzeo 2014. godine, a pod njegovim vodstvo Ronaldo i društvo su osvojili Evropsko prvenstvo 2016. te Ligu nacija 2019. godine.

Prije preuzimanja Portugala vodio je Grčku, a u karijeri je između ostalog sa klupe predvodio Porto, AEK, Sporting, Benficu, PAOK...

Top Komentari

K79
ovaj metuzalem je selektor sa najdužim stazom u evropi zali boze nakve ekipe
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi