Šapina: Biće teško, Sloga je favorit

Metalleghe BSI dočekuje Slogu

Šapina: Biće teško, Sloga je favorit

Proljetni dio sezone u 1. ligi FBiH Metalleghe BSI će otvoriti utakmicom protiv Sloge.

Za Jajčane će ovo biti veliki ispit, budući da na Mračaju gostuje tim koji pretenduje na plasman u BH Telecom Premijer ligu BiH, a svoja očekivanja uoči susreta su iznijeli trener Romeo Šapina i fudbaler Bakir Hota.

"U proteklom periodu odradili smo kvalitetne pripreme u Hercegovini. Odigrali smo i dovoljan broj test utakmica pa mogu konstatovati da spremni ulazimo u nastavak sezone. Novi igrači su se dobro uklopili u ekipu. Sloga je svakako favorit u ovom meču, to govori i položaj ekipa na tabeli. Nažalost, po povratku u Jajce nismo imali adekvatne uvjete za trening pa smo se snalazili i trenirali u Donjem Vakufu što nam je poremetilo određene planove. Nama dodatnu glavobolju zadaje to što na golu neće biti Kukrike, te najiskusnijeg igrača Smajića koji je zbog viroze propustio veći dio priprema", istakao je Šapina.

Prvi susret ovih ekipa odigran ljetos u Simin Hanu je završio pobjedom Sloge od 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Dosta toga se od tada promijenilo u obje ekipe. Poštujemo kvalitet i ambicije Sloge, ali mi ćemo kao i u svakom meču dati maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat", naglasio je Hota.

Podsjetimo, Metalleghe BSI i Sloga će snage odmjeriti sutra s početkom u 15:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi