Lasse Schöne u Seriji A!

Iznenađujući transfer

Lasse Schöne u Seriji A!

A. Čaušević

Lasse Schöne je napusti Ajax te će svoju karijeru nastaviti u Seriji A. 


U pomalo izenađujućem tranfseru danski veznjak je odlučio da ode iz redova prvaka Holandije te da mu sljedeća stanica budu Apenini.

Nakon pregovora koji su trajali dva mjeseca Schöne je dogovorio sve sa Genoom te će u naredne dvije godine biti član tog kluba.

Genoa će Ajaxu za 33-godišnjaka platiti 1.5 miliona eura, a reprezentativac Danske je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Schöne koji je prije Ajaxa nastupao za NEC i De Graafschap će u novom klubu godišnje zarađivati 1.8 miliona eura plus eventualni bonusi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi