Sarajevo i Zrinjski na putu prema play-offu

Bh. klubovi igraju večeras

Sarajevo i Zrinjski na putu prema play-offu

M. Šljivak

Sarajevo i Zrinjski večeras igraju utakmice 3. pretkola Evropske lige koji će im u slučaju pobjede omogućiti da se naredne sedmice bore za ulazak u grupnu fazu takmičenja.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine FK Sarajevo u Zenici će dočekati ekipu Budućnosti iz Podgorice, dok Plemići gostuju u Nikoziji kod APOEL-a.

Naravno, mnogo veće šanse za prolaz daju se FK Sarajevo. Bordo tim je favoritu meču protiv Budućnosti, ali ono što je sasvim jasno je da tim Vinka Marinovića neće srljati i da će igrati oprezno u ovom meču.

"Naravno da je utakmica od jednog značaja kako za nas tako i za Budućnost, pogotovo u ovoj vrsti takmičenja kada se igra samo jedna utakmica tako da će nam sutra trebati jedna maksimalna koncentracija na utakmici i obično te utakmice odlučuju neki sitni detalji, ali siguran sam da ćemo moji momci to dobro odraditi i imam maksimalno povjerenje u njih", rekao je Marinović pred Budućnost, dok je kapiten Krste Velkoski rekao:

"Želimo pobjedu, turnirski je sistem, najbitnija je pobjeda i da se prođe dalje, može biti 1:0 ili 5:0 ili na penale, najbitnije je da prođemo."

Meč Sarajevo - Budućnost igra se na Bilinom polju od 20 sati. Mozzart vam omogućava klađenje na ovaj meč, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Sa druge strane poprilično teži izazov ima Zrinjski iz Mostara.

Ekipa Mladena Žižovića gostuje kiparskom velikanu APOEL-u, ali naravno da predaje u ovom meču neće biti, iako je domaćin veliki favorit.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Očekujem da će oni možda dominirati u posjedu, ali imamo i mi svoje određene kvalitete i adute. Pokušat ćemo ih iskoristiti, pokušat iskoristiti njihove slabe strane koje imaju, ne igramo protiv Bayerna da oni nemaju nekoliko slabih tačaka koje smo mi vidjeli i ukazali na njih. Njihove slabe tačke trebamo iskoristiti i svesti greške na pristojan nivo u kojem ćemo moći da pariramo i da pokažemo da smo mi ekipa koja ima glavu i rep. Nezahvalno je prognozirati, ali svi mi želimo prolaz dalje", rekao je Žižović pred meč.

I ovaj meč igra se od 20 sati i kladionica Mozzart vam nudi mogućnost klađenja. OSTAVITE OPKLADU OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582998148
Ajmoooo Đetićiii!
2 9
ZukaZu
Vas 11 samo jedno molim, igrajte srcem za ono što najviše volim! IGRAJ BORDO BIJELI OLE OLE
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.