Penal drama odlučila osvajača Kupa u Zenici: Sarajevu trofej, junak golman Šahinović!

Bordo tim slavi

Penal drama odlučila osvajača Kupa u Zenici: Sarajevu trofej, junak golman Šahinović!

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva osvojili su omladinski Kup BiH nakon što su u finalu pobijedili Borac boljim izvođenjem penala.

Finalni meč igrao se na terenu Trening centra u Zenici, a na kraju su penali odlučivali o konačnom pobjedniku i osvajaču trofeja za juniore.

Sarajevo je povelo u 13. minuti pogotkom Nermina Bijelonje. Iako je imao solidne pokušaje, Borac je na odmor otišao s golom zaostatka.

U nastavku su Banjalučani uspjeli da izjednače. U 59. minuti je pogodio David Vuković za 1:1, a to je bio i konačan rezultat.

Po završetku meča, koji je završen neriješenim rezultatom, pristupilo se izvođenju penala. Junak Sarajeva bio je golman Šahinović koji je odbranio penal Popare, a potom i još jedan za ovjeru trofeja.

Nakon juniora, priliku za trofje imaju i seniori Sarajeva koji od 19 sati na Bilinom Polju igraju protiv Veleža.

Borac - Sarajevo 1:1 (3:4)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

BORAC: Damjanović, Janjetović, Moconja, Šušić, Grgić, Vuković, Popara, Kulašin, Erić, Račić, Babić. Trener: Zoran Dragišić.

SARAJEVO: Šahinović, Mulalić, Jovašević, Trako, Ramić, Ališah, Viteškić, Ramić, Lamadžema, Bijelonja, Hodžić. Trener: Ismar Hadžiosmanović.

Top Komentari

Tas14
Bravo momci!!! Cestitke i Sahinovicu, zasluzuje vise minuta sljedece sezone u prvom timu
9 0
Mingiling
Boli nas ud
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti