Juniori Sarajeva "gaze" sve redom, nikad uzbudljivija borzba za prvaka

Premijer liga za juniore

Juniori Sarajeva "gaze" sve redom, nikad uzbudljivija borzba za prvaka

A. Beganović

Desetu pobjedu u ovoj godini su upisali juniori Sarajeva i sada se nalaze na čelu tabele.

U okviru 23. kola Premijer lige juniori Sarajeva su na domaćem terenu sa ubjedljivih 5:0 savladali Željezničar Sport Team te su tako preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Mladi fudbaleri Sarajeva nastavili su sa sjajnim igrama u ovoj godini. U deset odigranih prvenstvenih susreta upisali su isto toliko pobjeda što im je donijelo "skok" na čelo tabele gdje će ostati i nakon ovog vikenda s obzirom da je meč Zrinjskog i Slobode odgođen za 18. maj.

Danas su izabranici Dženana Uščuplića nadigrali Željezničar Sport Team iz Banja Luke, a nakon prvih 45 minuta imali su sigurnu prednost od 2:0. Golove su postigli Faris Đelibašić i Bakir Nurković. U drugom dijelu su mladi fudbaleri Sarajeva još malo "dodali gas", te su sa dva pogotka Muhameda Buljubašića i jednim Mihajla Jovaševića stigli di ubjedljivog trijumfa.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Osim Sarajeva (44 boda) u igri za titulu su do danas vodeći Zrinjski, koji uz utakmicu manje ima dva boda manje od bordo nada, te Sloboda koja ima pet bodova manje ali i utakmicu manje, kao i Borac koji ima 38 bodova uz dvije utakmice manje.

Sarajevo do kraja sezone ima odigrati još tri susreta i to protiv Zvijezde 09 u Etno selu Stanišići, Slobode na domaćem terenu, te Borca u Banjoj Luci i postoji realna mogućnost da upravo ovaj okršaj bude odlučujući.

Top Komentari

hzsg
Samo jako BORDO momci....! Deremo i U19 I U17....aBd ŠAMPIONI..! Još ako se pridodaju pehari u kupu za seniore i za U19, kao i ŠAMPIONSKA titula u ženskoj konkyrenciji.! Zna se ko je UBJEDLJIVO NAJUSPJEŠNIJI FUDBALSKI KOLEKTIV U JEDINOJ NAM SOMIVINI. Sretno....!!
1 0
user1644068495
Bravo idemooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi