Igrači Sarajeva odradili trening pred meč protiv Milsamija, bez direktnog prenosa iz Moldavije
Foto: FK Sarajevo

Spremni za sutrašnju utakmicu

Igrači Sarajeva odradili trening pred meč protiv Milsamija, bez direktnog prenosa iz Moldavije

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju u gostima protiv moldavskog Milsamija meč prvog pretkola Konferencijske lige.

Bordo klub otputovao je jutros za Moldaviju gdje ih sutra očekuje prva utakmica protiv Milsamija, dok je revanš na rasporedu narednog četvrtka na Koševu.

Igrači Sarajeva stigli su danas u Kišnjev, a večeras su u Orheiu obavili posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

U Moldaviju su otputovali: Dizdarević, Kanurić, Šabanović, Oremuš, Dupovac, Kurdić, Trako, Pidro, Hebibović, Đokanović, Sušić, Ramić, Salčin, Varešanović, Fanimo, Velkoski, Bešić, Mešić, Dervišagić, Palić, Imamović.

"Zanimljivo je da je čak 14 igrača koji su otputovali u Moldaviju igralo za mlađe selekcije FK Sarajevo, a svi igrači koji su otputovali će biti na raspolaganju šefu stručnog štaba, Goranu Sabliću", saopštili su iz bordo kluba i dodali.

"Utakmica u Moldaviji igra se sutra u 19 sati, a protivnik našoj ekipi je FC Milsami Orhei. Nažalost, sa obzirom na to da domaćin nije osigurao prenos utakmice, ovaj meč ćete moći pratiti jedino putem tekstualnog prenosa na zvaničnoj stranici kluba".

Moldavci su se odlučili za neobičnu odluku pred utakmicu koja se igra u četvrtak s početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu, posebno jer se radi o evropskom susretu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naime, meč će se igrati pred publikom, a ulaz na stadion će biti slobodan pa se u Milsamiju nadaju da će tako "prirediti" pakao Bordo ekspediciji i otežati im posao. Ukupno će meču moći prisustvovati 1.100 gledatelja.

Još ranije su delegirane sudije. Odlučeno je da pravdu dijeli turski arbitar Yasar Kemal Ugurlu. Riječ je o 40-godišnjim sudijom koji, zanimljivo, nema internacionalnog iskustva kada su klubovi u pitanju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
Prenosa nema jer to nije u interesu prosrpskih medija, kavi su Arena, sportklub ili novabh....Važno je prenositi Borac, radnik, krupu...srpski svet...
7 2
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Kraljevi domacin ti osigurava prijenos,ne osigurava Sarajevo u gostima.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi