Minimalna, ali zaslužena pobjeda Sarajeva protiv Posušja

Trijumf Bordo tima

Minimalna, ali zaslužena pobjeda Sarajeva protiv Posušja

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu savladalo Posušje rezultatom 1:0.

Sarajevo ofanzivno ulazi u meč i već u osmoj minuti stiže do vodstva. Kobiljar je odlično uposlio Kapića koji izlazi sam pred Baćka i pogađa za 1:0.

Tri minute kasnije Kobiljar je u velikoj šansi. Ovog puta je on pred Baćkom, golman Posušja to sjajno brani.

U 23. minuti Ahmetović je u velikoj šansi. Šutirao je iz odlične pozicije, Baćak fenomenalno brani i spašava svoj tim.

Igralo je i Posušje veoma otvoreno, a najbolju šansu gosti imaju u 29. minuti. Lučić šutira, Dizdarević to brani.

Posljednje uzbuđenje na Koševu viđeno je u 32. minuti kada je Bodul šutirao prema golu Posušja, ali lopta odlazi preko gola i ostalo je 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Oglasi

Nastavak meča donio je mnogo manje uzbuđenja. Sarajevo je imalo posjed lopte, a gosti su strpljivo čekali šansu da ugroze gol iz neke kontre.

Bilo je određenih pokušaja na obje strane. Ahmetović je prijetio kod domaćih, nije bio precizan u nekoliko navrata, dok je na drugoj strani Lauš iz dobre pozicije pokušao petom, Dizdarević je siguran.

Pokušao je Sablić određenim izmjenama da završi posao u ovom meču. Promijenio je napadače, a ulazak Cmiljanića donio je još nekoliko pokušaja prema golu Posušja, ali ne i promjenu rezultata.

Najbolju šansu napadač domaćeg tima imao je u 89. minuti. Odlično je šutirao iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Ostalo je na kraju 1:0 za Sarajevo koje je stiglo do zaslužene pobjede u ovom duelu. Treba istaći da su gosti u posljednjih pet minuta ostali sa dva igrača manje. Prvo je isključen Davor Landeka zbog dva žuta kartona, a direktan crveni karton je dobio Josip Barišić nakon što je srušio Bagarića na putu prema golu.

Oglasi

Premijer liga BiH, 13. kolo.

Sarajevo - Posušje 1:0

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Palić, Dupovac, Kapić, Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Baćak, J.Barišić, T.Barišić, Begi, Bešlić, Landeka, Krišto, Ilinković, Serdarušić, Blagojević, Lučić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Jedva hahahahaha uz pomoc sudije ahahahahahah Vico vam steli hahahahaha
5 25
19zfc21
Isti ste ko Borac prosle sezone.
4 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi