Koliko će navijača FK Sarajevo moći na tribine?

15. jula domaći meč sa Milsamijem

Koliko će navijača FK Sarajevo moći na tribine?

Midhat Šljivak

Navijači se konačno vraćaju na tribine bh. stadiona.

Klubovi koji počinju svoju evropsku avanturu dobili su dozvolu za povratak navijača, što je svakako velika stvar na otvaranju nove sezone.

Tako je NK Široki Brijeg dobio mogućnost da potpuno ispuni tribine na utakmici protiv Vllaznije, dok će Velež na Grbavici bodriti 5.000 navijača protiv Colerainea iz Sjeverne Irske.

FK Sarajevo će svoj domaći meč Konferencijske lige protiv Milsamija iz Moldavije igrati 15. jula, a još uvijek nije poznato koliko će navijača moći da prisustvuje ovom meču.

Iz Bordo kluba su za SportSport.ba potvrdili da bi sve trebalo biti poznato naredne sedmice.

"U narednoj sedmici trebalo bi se definitivno znati koliko navijača će moći prisustvovati utakmici. Razgovaramo sa članovima Kriznog štaba i dogovaramo da brojka bude veća od brojke koja bude omogućena u Premijer ligi."

Oglasi

"Oni vjerovatno neće dati više od 50 posto kapaciteta, tako da se brojka vrti oko jedne četvrtine stadiona", potvrđeno je za SportSport.ba iz redova koševskog kluba.

Prema odluci Ministarstva zdravstva KS kupac karte dužan je da prilikom ulaska na stadion ispuni jedan od uslova, odnosno da predoči jedan od slijedećih dokumenata:

-Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
-Da je vakcinisan i revakcinisan
-Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
-Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h
-Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo da su tribine stadiona u BiH prazne još od proljeća prošle godine, kada je svijetom zavladao koronavirus.

Tek na kraju sezone su u određenim mjestima bili dozvoljeni navijači, kao naprimjer u Banjaluci, gdje je Borac pobjedom nad Tuzla Cityjem osigurao i proslavio titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

borobetmen
OOOOOOOO ****MMMM TEEEE SARAJVOOOOOO
0 4
Husrefbeg22
15000 treba traziti. Kosevo je veliki stadion pa se mogu lijepo rasporediti
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi