Pandemija korona virusa i globalna ekonomska kriza odražava se i na dešavanja u domaćem fudbalu

Da li kriza Tanove poslovne imperije može uticati na FK Sarajevo?

47

Komentari (47)

Husrefbeg22
Treba skresati broj zaposlenih u FK Sarajevo. Koliko samo strucnjaka za fitnis i kondiciju igraca a svaki tim koji igra protiv FK Sarajevo bolje trci i fizicki bolje stoji. Manite se teretana i fitnisa vec klasicno trcite dva sahata svaki dan, bit ce bolje za kondiciju. Nije FK Sarajevo body building club vec fudbalski klub.
BlueBoys
Rakija šampanjac...Može može
Kasikara
Ovde je najjbitnija recenica za Sarajevo : "Kada sam prvi put sjeo sa Jalilom, pričali smo o fudbalu." Znaci pricali su o fudbalu to je bitno hahahah a sad ozbiljno.Covjek dosao da opere pare kod nas jer to u BiH najbolje prolazi i ide bez ikakvih problema...Pare idu Carrdifu a mrvice se daju FKS naravno uz obecanja da ce se izgraditi ko Real Madrid . Bitno je da Sabrina i njen tamburas idu na putovanja,piju,jedu sve na racun FK Sarajeva..Horde Zla bi trebale pod hitno traziti ostavke ako hoce da spase klub,prvo Sabrinu nogirati pa ostale.
DanteDMC
Realno gledano FKS je samo sebi krivo. Imali su 13 bodova prednosti. Kako su igrali nastavak sezone nisu zaslužili ni mjesto u Evropi. Odmah da kažem da nisam navijač nijednog BH kluba da me neko ne bi prozvao takvim, ali pratim PL BiH.
zgembo.popuslic
Tako je to kad te privatnik kupi... nekad ispadne dobro nekad lose... najgore sto privatnik u svakom trenutku moze reci da mu se ne isplati imat tu "firmu" i ostavit je na milost i nemilost da propadne bilo to za godinu dvije ili 5 godina pogotovo na ovim prostorima gdje nema zakona o sportu a vala se nesto nepostuju i ovi zakoni sto postoje... tolike su firme kupljene i unistene a da ne propadne jedan klub... Azmir, Musija, peti deseti, samo je pitanje kad ce im dojadit i zavrnut pipu jer nece da bacaju pare u rupu bez dna a zarada skoro nikakva... ima i uspjesnih privatizovanih klubova al opet kazem pitanje je dana kad ce gazda zavrnut pipu kad mu biznis lose krene
Kremenko
Tako je to na trzistu. Sarajevo je imalo priliku, propustilo je ... sad kad kola idu dole.. to je to.. Toliko su losi i promaseni da ne znam sta im moze pomoci. Nazalost, treba nam jedan tim koji ce vuci. Sad ce Borac dominirati i milom i silom. **** it.
Tito1
nit je Sarajevo loše, niti promašeno. Drugi smo na tabeli i izborili smo europu, pa makar obje utakmice do kraja izgubili. To što se desilo na zelenom terenu u zadnjih 10-ak kola je sticaj okolnosti namještanja rezultata i sviranja nepostojećih penala za Borac i nesviranje očiglednih ofsajd pozicija. Pored toga i samo Sarajevo je kumovalo nešto lošijim igrama u samoj špici napada. Osim toga, Sarajevo će tek da počne graditi pravi klub na zdravim temeljima, ali o tom po tom.
bistrik87
Utice sve to odavno, finansijska je kriza u citavom svijetu, nas sigurno nije zaobisla, mada kakve su bile stvari, sada su se popravile, ide to na bolje, sto se tice finansijskog stanja
user1571956549
Sabura,,, Sad vam krive sudije, kriv Vico K U R A C palac vam kriv. Losi ste postali i to je to... Kapak.
Manager
FK Sarajevo je samo jedan klub , Vico je kriv za propast BH Premijer Lige i BH Fudbala.
MethodMan
Bosanski Dinamo osta vam želja pusta, svrshi vam Vico Sabrini po sred u usta
rabodimis
Sve u stihu sve u prozi.. raspo ti se zeljo, sjedi na moj pa se vozi, povedi i dodikovog sestrica, ima mjesta.. ;) Izvini za pogresne rime, odnijeli hakeri sa kablovima zajedno..
Kremenko
Upravo tako.. jednostavno nije bilo sposobnog managera.. Cista invalidnost i nesposobnost. Tu je morao biti covjek sa vizijom. Malo je u fudbalu cistunaca.. Bolje da su posao dali nekom momku sa MBA nego izgubljenim dusama.
MethodMan
Rime su ti smiješne ko da ih je piso neko iz lud zbunjen
ratip irats
Niste se "brinuli" za FKS kad je bilo bezobrazno pljackano, ne vidim razlog da se sad brinete. Imate borca i drzite se njega!!
pjanke.sa
Ma sta ce buraz, kod njih raspad. Moraju nesto pratiti.
MethodMan
Došlo vam na naplatu ismijavnje Želje
ratip irats
Makar to nece biti problem, smijacemo se i dalje!
hzsg
SMJEŠAN TEKS AUTORE...! Na rezultate F:K SARAJEVO U ZADNJIH 8 kola je direktno uticala novouspostavljena politika u NSBiH na ćelu sa V ic o m bivšim privim covjekom F.K. Borac Banjaluka. Nadam se da je i tebi kao autoru ovog teksta to KRISTALNO JASNO. Umjesto da pišeš o krađama u korist navedenog banjalučkog tima iz kola u kolo i o svim spornim detaljima protiv F.K Sarajeva, korimpiranom komitetu za delegiranje sudaca, tj svim njenim clanovima, korumpiranim i politikom vođenim sudijama ( B i l b i ja, J el i c, P e t r o v i ć, M u ji ć i dr.), koji su ucetvovali u sestemskom udaru na vodecu ekipu Premijer lige F.K Sarajevo ti pokušavaš skrenuti temu. Mislim da je i Barcelona bila umjesto bordo ekipe da nebi uspjela. SITUACIJA U NS BiH je apsolutno ista kao u KCUS-u Sarajevo, politika i samo politika, podobnost i samo podobnost, ko god šta pisne kazna, otkazi. Svi gledaju i SVI ŠUTE, AKADEMSKA ZAJEDNICA ŠUTI NA DEŠAVANJA U KCUS-u, A NOGOMETNA ZAJEDNICA GLEDA I ŠUTI NA DEŠAVANJA U PREMIJER LIGI. I zapamtite ta vaša šutnja JE APSOLUTNA PODRŠKA U NAJVEĆOJ LAKRDIJI BH NOGOMETA, NEKA VAM JE NA ĆAST.
starigrad
Baš tako. Sarajevo je iskusili najveću fudbalsku pljačku svih vremena.Savez sa sudijama počeo a onda previranja u klubu ko biber po pilavu. Sve negativno se sastalo. Izašli smo bezbroj puta iz ovakvih i gorih situacija. I ovaj put ćemo izaći ABD. Za Sarajevo je gori ovakav sastav fudb. Saveza nego svi mogući problemi zajedno.
Adnan tz
Kriv sudija za slobodu i mladost jel
Bhf
Daj nemojte da serete.Ispustili ste 13 bodova i samo se zalite na sudjenje.Gresaka kod sudjenja ima,ali ako uspijes da nadigras protivnika u svakom smislu i ako zabijes gol ili dva viska niko ti to nemoze ponistiti,a FKS definitvno podbacio sa igrama u drugom dijelu sezone i nikoga nisu nadigrali da kazemo da su nekog razvalili.Prvih 5 utakmica u drugom dijelu nisu dali 2 gola i sad neko i za to kriv.Daj molim vas da se pomirite da ste izgubili radi vase igre.
mido1921
Tako je neviđena krađa, ni jedan penal nisu vam svirali (doduše nema Ahmethodžića da pada) al što je gore ni crvenog za protivnike (samo jedan Hirošu) fuj sram ih bilo. Pa kako da pobijedite.
Manager
@Bhf Pravlio u statutu Saveza je: Ako Sarajevo bude u jako lošoj formi Borcu se pod svaku cijenu mora naštimati titula jel ? Da se nije štimalo i sad trenutno ,dva kola prije kraja bi Sarajevo bilo prvo sa 59 bodova kao i drugoplasirani Velež sa 59 bodova .. Borac šesti (6.) sa 52 boda (ako ne i manje).
Bhf
Pa ko je napisao to pravilo?Jesi li ga negdje procitao?Da se razumijemo,i ja bi vise volio da FKS osvoji nego Borac ali nije fer sad blatiti sve oko saveza.Borac je sasvim zasluzeno slavio na kosevu,protiv Zelje da j nepricamo a to sto se u cijeloj ligi sluze prljavim radnjama za to treba dubinska istraga.Medjutim ko da provede istragu kad su svi isti,sve od politike pa do naroda,svi bi se j**ali za marku.
Manager
@Bhf šta će ti istraga sve utakmice bile na TV-u . Sudije delegirane kako su delegirane i odsudile kako im je naređeno da odsude ,sve je jasno. Meni je apsulutno svejedno ko će biti prvak ,ne mrzim Borac. Ja sam sve utakmice pratio kao i kompletnu ligu i sve što se moglo ispratiti u vezi lige preko medija. I fino ti kažem da bez namjernog štimanja ,isključimo tu nenamjeren sudijske greške i privide , tabela bi izgledala ovako sad u ovom trenutku: 1.FK Sarajevo 59 2.FK Velež 59 3.HŠK Zrinjski 55 4.NK Širkoi Brijeg 55 5.FK Borac 52 ...
Bhf
Nemogu da vjerujem da pistete tako glupe komentare.Sve se vidi na tv prenosima i ako se ne pokrene neka istraga koga boli ona stvar sto se vidjelo?Ako nema istrage dzaba ti sve.A navijaci FKS se raspizdili otkad su izgubili prednost i samo kmece kako su samo oni osteceni.Providna vam prica.sto se niste bunili dok ste imali prednost?
pjanke.sa
@Bhf jerane, jako si ogranicen. Ko se buni kada ima prednost. Ti bas ko ovi zeljovci zatucani. „Sto se niste bunili kad su nas krali?“ Pa ko ima imalo mozga tu recenicu ne bi sastavio. Cuj da se bunis kad druge neko drugi krade. Pa jel moguce da procitamo tako glupih, a pogotovo nepismenih komentara ovdje.
Kasikara
Zatucani ? Pa vi ste pristali na korona titulu,znalo se sta se sprema kada Vico dodje u savez...Pristali ste i sad ce nas sve qarati sve dok je tu...I da budete najjaci necete uzeti titule..Jedno vrijeme Zrinjski pljackao 3 godine zaredom(ukradena titula Zelje ,pljacka u Bijeljini) itd..,vi isto tako ,sada ide Borac i sve u krug...Ako se ne ujedinimo i ne otjeramo sve iz saveza u pm lose nam se pise...
mrkva
Sva stimanja i kradje smo vidjeli na Kosevu sa Borcem. Sramota.
Nodi75
Koliki tekset u p-m a Tan više nema veze sa Sarajevom.
ayd
Ne ide vam u prilog to sto su potpisali Mesanovica i dali mu 150 000 km godisnje.
Zeleni_zub
Koliko je on dobio od toga sto su ‘dali’?
Lukamarinsek
Lupas gluposti ko maxim po diviziji
Rajvosa2019
Naravno da se to osjeti u FKS to je bilo i ocekivano , pa zasto smo prodali Benju + Amara u toku prvenstva - za sitne pare . Ali ne kontam onda price u vezi stadiona , ko i odakle ce uloziti onolike pare koje se spominju? Sto se tice ekonomske krize, osjetit ce mo mi to svi i na svojoj kozi, dijaspora zavrce pipe - ni tamo ne cvataju ruze / a i Baki je poceo spominjati stojadina i Yugu 45
Manager
Čekaj ti stvarno ne kontaš zašto su prodani Benjo i Amar ?! Da ne bi otišli džaba na kraju sezone ! De upamti to jednom više. Nisi ih mogao zadržati jer sada imaju najmanje trostruko veće plate u Arabiji i Turskoj ,ti im ne možeš dat toliko ,a i nije fer ne omogućiti im da riješe životnu egzistenciju ,nakon svega što su dali za klub. I plus još i zaradiš milion maraka. Druga stvar je ne dovođenje adekvatnih zamjena za njih i još prije za Ahmetovića i uhljebljivanje Prevare Tine Svena u FKS i Mešanovića za toliku platu kolika se spominje.
pjanke.sa
@Manager ti brate ko Vegeta. U sve se mijesas.
Paradajz
Evo kvazi-strucnjaka jedva docekali analizirati stanje u Sarajevu
Zeleni_zub
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.