Bordo noć za historiju

Sarajevo protiv Celtica

Bordo noć za historiju

M. Šljivak

FK Sarajevo večeras igra jednu od najvećih utakmica u historiji.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u Zenici dočekuje škotskog velikana Celtic i preko ovog tima će tražiti historijski plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Za razliku od prethodnih godina samo jedna utakmica će odlučivati putnika u grupnu fazu. Škoti dolaze kao veliki favoriti, ali fudbal je čudo i u jednoj utakmici je apsolutno sve moguće.

Nema nikakve dileme da će igrači bh. prvaka doslovno 'poginuti' na terenu. Svi su spremni dati svoj posljednji dah na terenu i napraviti taj historijski korak za klub, ali i kompletan bh. fudbal.

"Očekuje nas borba, svjesni smo šta nas čeka i šta nam donosi. Spremni smo i željno čekamo utakmicu kako bismo napravili taj iskorak, koji ovaj klub toliko dugo čeka. Svjesni smo da imamo armiju navijača iza nas, Celtic nije ekipa koja je u vrhu evropskog fudbala i njihove slabosti moramo iskoristiti. Što da ne i pobijediti", poručio je kapiten Sarajeva Krste Velkoski pred ovaj meč.

I trener Bordo tima Vinko Marinović se također nada da će njegov tim ispisati historiju bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pripremili smo se za Celtic. Kvalitetni su, puno šutiraju, pa moramo biti oprezni i koncentrisani. Imamo svoj stav i optimizam. Motivisani smo", poručio je Marinović.

Kladionica Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na ovaj meč. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NAPOLI
Kod nas svaka stvar u životu je historijska Naprijed Sarajevo pozz iz tuzle
13 0
Lavillenie
NAPRIJEEEED ZELENO-BIJELI!
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.