Večeras se na Bilinom polju otvara 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine
Na otvaranju 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo će na Bilinom polju biti "domaćin" Slogi iz Doboja.

Sastaju se Sarajevo i Sloga

Večeras se na Bilinom polju otvara 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Danas se otvara 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Biti će odigrana jedna utakmica, a od 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici sastat će se Sarajevo i Sloga.

Iako je prvobitno planirano da u dnevnom terminu Sarajevo dobojskoj ekipi bude domaćin u Kaknju na stadionu Mladosti, ta odluka je promijenjena, pa će se izabranici Mirze Varešanovića tako vratiti na Bilino polje gdje su bili domaćini na nekoliko utakmice početkom sezone.

Sarajevo ovu utakmicu dočekuje na šestoj poziciji s 35 bodova i ima imperativ pobjede želi li se uključiti u borbu za pozicije koje vode u Evropu.

S druge strane, Sloga je posljednja na tabeli s 23 boda i njima je svaki bod prijeko potreban u borbi za ostanak u ligi što je primarni cilj ove sezone za novajlije u ligi.

Budući na raniji bojkot Hordi zla kada su u pitanju domaće utakmice, rukovodstvo kluba s Koševa za ovu utakmicu nije planiralo da se otvori sjeverna tribina, na kojoj su bile najvatrenije pristalice Sarajeva, kada je ovaj klub u prvom dijelu sezone igrao utakmice u Zenici.

Ono što je svakako radosna vijest za sve navijače bordo kluba jeste što će ulaz za ovaj meč biti besplatan, tako da će svi oni koji žele gledati ekipu Sarajeva, ali i Sloge to moći besplatno sa zapadne tribine stadiona Bilino polje.

Oglasi

Sjeverna i južna tribina će, dakle, biti zatvorene, dok će na istočnoj tribini stadiona biti delegacije klubova, sponzori...

Vrijedi istaći da će meč u Zenici suditi Elvedin Topuzović iz Tuze s pomoćnicima Mirzom Čejvanovićem, također iz Tuzle, drugi pomoćnik je Božidar Rustić iz Gradiške, dok je za četvrtog sudiju delegiran Sabrija Topalović iz Zenice.

Delegat utakmice bit će Goran Skoko iz Ljubuškog, dok će posmatrač suđenja biti Radoslav Vukasović iz Trebinja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četiri utakmice biti će odigrane sutra, a sastaju se: Posušje - Sloboda, Velež - Leotar, Borac - Zrinjski i Željezničar - Tuzla City.

Kolo će biti zatvoreno 10. aprila duelom Širokog Brijega i Igmana na stadionu Pecara. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
A red je da pitari ovo dobiju bar 4:0
3 0
CeZenicaLik
Tu mirise sve na Celik i Zenicu a uz to jos kompleksi....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije