Penali uveli Dudića i Rođene u historiju: Velež osvojio Kup BiH!

Mostar će da slavi

Penali uveli Dudića i Rođene u historiju: Velež osvojio Kup BiH!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Velež je osvajač Kupa Bosne i Hercegovine. Rođeni su večeras na Bilinom polju u Zenici savladali Sarajevo boljim izvođenjem penala 4:3 (0:0).

U zaista spektakularnoj atmosferi koju su napravili navijači oba tima na kraju je odlučen penalima.

Sarajevo bolje otvara meč i u uvodnim minutama propušta dvije velike šanse. U trećoj i četvrtoj minuti Kapić i Hebibović iz odličnih pozicija šutiraju pored gola.

Velež je s druge strane bio poprilično indisponiran u prvom dijelu. Nisu Rođeni pokazali previše, ali ih je sreća itekako služila u određenim trenucima.

Bordo tim novu veliku šansu stvara u 16. minuti. Mujakić sam izlazi pred Jovičića, golman Veleža to dobro zatvara i brani.

Velež je minut potom imao pokušaj preko Dejanovića. Lagano je to uhvatio Dizdarević, da bi Sarajevo u 31. minuti uspjelo promašiti nekoliko nevjerovatnih šansi.

Oglasi

Tri puta je sarajevski tim uspio pogoditi Mehmeda Ćosića koji je stajao ispred gol-linije, a zatim Suljić šutira pored gola iz četvrtog pokušaja.

Do kraja prvog dijela još po jedan pokušaj na obje strane. Ipak, Hasanović i Kapić nisu bili precizni i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Nastvak meča nije donio previše uzbuđena sve do 64. minute kada Ovčina stvara najbolju šansu za Velež. Dobro je pratio ubacivanje, ali nije bio precizan.

Dva minuta kasnije prijeti i Sarajevo. Ahmetović je u akciji, no Jovičić brani njegov udarac.

Potom je došlo i do kratkog prekida zbog bakljade i drona. Ritam igre je potpuno pao i kao da niko nije želio rizikovati i krenuti naprijed.

Oglasi

Dejanović je u 89. minuti imao jako dobru situaciju. Krenuo je sam na gol nakon loše reakcije Pidre, no loše šutira i propada velika šansa. Zatim Bordo tim ostaje s igračem manje, a drugi žuti karton dobio je Halid Šabanović.

Nakon 90 minuta igre bilo je 0:0. Pristupilo se izvođenju penala, a tamo su se bolje snašli igrači Veleža koji slave veliki trofej. Odlučujući penal zabio je Brandao za veliko slavlje Rođenih, ali je ponovo sjajan bio i Slaviša Bogdanović koji je skinuo dva penala.

Kup BiH, finale:

Sarajevo - Velež 0:0 (3:4)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK SARAJEVO: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Varešanović, Mujakić, Dupovac, Kapić, Suljić.

FK VELEŽ: Jovičić, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Ovčina, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reno3
Bravo Velez,gazi kmecavce,bravo za najboljeg sudiju u ligi,Bravo Peljto!!!
23 20
kaskada24
Sarajevo je bolja ekipa, ali čestitke Veležu na osvojenom historijskom kupu!
20 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi