)
Sarajevo mora naplatiti promašaje iz Gruzije, Željezničar čeka velika borba za drugi krug

Revanš utakmice 1. pretkola Konferencijske lige

Sarajevo mora naplatiti promašaje iz Gruzije, Željezničar čeka velika borba za drugi krug

Esmer Oštraković

Revanš utakmice u okviru prvog pretkola Konferencijske lige danas igraju Sarajevo protiv Torpeda, te Željezničar protiv Dinamo Minska.

Prvi će "na iglama" biti navijači Željezničara jer njihova ekipa igra od 19 sati, te će pokušati ostvariti prolaz protiv Dinamo Minska.

U prvoj utakmici Dinamo je imao prednost od 2:0 na Grbavici golovima Bahara i Morozova, ali je Haračić postigoa dva gola u posljednjih pet minuta utakmice i tako vratio nadu svom timu.

Ova utakmica se igra u Azerbejdžanu, na stadionu Azersun Arena, a biti će odigrana pred praznim tribinama.

Razlog je nravno taj što zbog podrške Bjelorusije ruskoj agresiji na Ukrajinu ne može igrati utakmice na svom stadionu.

"Moramo biti maksimalni u utakmici koja nam mnogo znači i da usrećimo naše navijače. Šta možemo sutra, veoma je teško reći. Neutralni teren, bez publike, nenogometna utakmica. Podsjeća me na korona-doba. Mi smo pripremljeni dobro, izvukli smo pouke iz prve utakmice i spremni smo na njihove dvije formacije", rekao je Bašić pred ovu utakmicu.

Oglasi

Sa druge strane Sarajevo svoju utakmicu igra dva sata poslije Željezničara. Zanimljivo je i to da su rezultati na oba prva susreta bili 2:2.

Sarajevo je prvih pola sata jednostavno pregazilo Torpedo, ali nikako nisu uspjeli da postignu vodeći gol.

Ono što nisu oni jeste Torpedo i to u 43. minuti preko Sandokhandzea. Oliveira je izjednačio u 47. minuti, ali samo minut kasnije Bugridze je pogodio za 2:1.

Konačan rezultat ovog susreta postavio je Varešanović u 52. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Očekuje se da će Sarajevo na ovom susretu bodriti preko 15.000 navijača, a to će naravno biti dodatni vjetar u leđa.

"Sigurno nas čeka neizvjesna utakmica sa jako dobrim protivnikom koji ima mnogo iskustva, organizaciju igre i jako dobre pojedinice. Međutim, mi smo pokazali da se možemo da se nosimo s takvim ekipama", rekao je Varešanović uoči utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi