Sarina Wiegman naslijedit će Garetha Southgata na mjestu selektora engleske reprezentacije

Tvrdi prvi čovjek Fudbalskog saveza Engleske

Sarina Wiegman naslijedit će Garetha Southgata na mjestu selektora engleske reprezentacije

E. Oštraković

Sarina Wiegman vrlo vjerovatno će zamijeniti Garetha Southgatea na mjesto selektora engleske reprezentacije, rekao je prvi čovjek Fudbalskog saveza ove zemlje.

Wiegman je dovela žensku reprezentaciju Engleske do finala Svjetskog prvenstva za žene koje se igra u Australiji.

Bila je na kormilu reprezentacije kada su prošle godine osvojile Evropsko prvenstvo, a to je prvi veliki međunarodni trofej za Englesku u 56 godina.

Smatra se za jednog od najboljih trenera u svijetu fudbala, a nedeljni okršaj protiv Španiej predstavlja četvrto uzastopno veliko međunarodno finale.

Dok je bila na čelu Nizozemske, njena selekcija je osvojila Euro 2017. godine i završila je kao viseprvak na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

Oglasi

Muški profesionalni fudbal tek treba da dobije nekog ženskog trenera koja će dobiti stalni angažman.

Hannah Dingley je privremeno preuzela Forest Green tokom predsezone, ali nije dobila posao za stalno.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Engleske, Mark Bullingham, rekao je da je Wiegman glavni kandidat da zamjeni Southgatea.

"Sarina radi sjajan posao sa ženskom reprezentacijom Engleske. Ne sviđa mi se kada kažete da li je to najbolji trener za posao. Mislim da bi tu riječ trebali promijeniti u osoba.

Da li smatram da fudbal zaostaje za ostalim sportovima kada je riječ o ženskim trenerima. Mislim da je to istina. To se mora promijeniti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sretan sam zbog njeg i što joj ide jako dobro. Sarina je najbolja osoba da naslijedi Southgatea. Kakve veze ima što je žena, ako je najbolji kandidat", završio je Bullingham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi