Englezi zgroženi potezom Southgatea: "Šta treba da uradi da dobije poziv, očito.."

Nakon što je objavio spisak

Englezi zgroženi potezom Southgatea: "Šta treba da uradi da dobije poziv, očito.."

Esmer Oštraković

Englezi su veoma razočarani jer smatraju da veliki broj igrača koji je zaslužio poziv u reprezentaciju nije na spisku selektora Southgatea. Svoje razočaranje nisu krili.

Naime, Southgate je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Malte i Sjeverne Makedonije.

Fudbaler Crystal Palacea Eberechi Eze i defanzivac Brightona Lewis Dunk našli su svoje mjesto na spisku, a ponovo je poziv dobio i Alexander Arnold.

Sa druge strane na spisku nema Calluma Wilsona koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu, kao ni Olliea Watkinsa, a ponovo je izostavljen i Ben White.

Mnogi su očekivali da će se na spisku naći Morgan Gibbs-White koji ima impresivnu sezonu u dresu Notthingam Foresta, ali ni to se nije desilo.

Također, sjajnu sezonu u dresu Newcastlea imao je i Sean Longstaff koji je odigrao veliki broj sjajnih utakmica.

Najviše je Englezima zasmetalo baš to što je ispred mnogih veznjaka sa sjajnom sezonom poziv dobio Kalvin Phillips koji skoro da nije ni igrao u dresu Manchester Cityja.

"Šta bi trebao uraditi Sean Longstaff da dobije poziv u reprezentaciju? Očito je da Southgate ima neke igrače koji dobijaju poziv čak i ako ne igraju", napisao je navijač aludirajući na poziv upućen Phillipsu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Longstaff je mogao zabiti 10 golova i upisato 15 asistencija, ali poziv bi opet otišao na adresu Phillipsa, jasan je drugi navijač.

"Zar igrači ne bi trebali igrati kako bi dobili poziv", pita se jedan od navijača ove reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi