Sarri: Giroud me danas razočarao
Olivier Giroud je ove sezone nastupio na 11 utakmica za Chelsea, ali još mu nije pošlo za nogom da se upiše u strijelce

Menadžer Chelseaja iskren

Sarri: Giroud me danas razočarao

Chelsea je danas kao gost savladao Burnley sa visokih 4:0 i tako zadržao korak za vodećim ekipama u Premier ligi.

Plavce su do pobjede vodili Morata, Willian, Loftus-Cheek i Barkley, koji je danas posebno briljirao sa jednim golom i dvije asistencije, a u finišu utakmice je šansu za igru dobio i Giroud.

Konstantno osporavani francuski napadač ove sezone nije postigao niti jedan gol u Premier ligi, a danas je za 20-ak minuta propustio neke dobre šanse da se napokon upiše u strijelce.

Realizacija je ponovo izostala, pa je o tome nakon utakmice govorio i Maurizio Sarri koji je priznao da ga je pomalo razočaralo to što je Giroud i nakon današnje utakmice ostao na 'nuli' u rubrici golovi.

"Veoma sam sretan zbog Morate i Loftus-Cheeka, ali me Giroud danas razočarao. Trebao je da postigne gol i žao mi je što se to nije desilo, jer znam koliko mu je on potreban", rekao je Sarri, te nastavio:

"Sve u svemu, zadovoljan sam. Od 10. minute pa do kraja smo bili dominantni, što znači da smo 80 minuta gospodarili terenom. Jedino sam nezadovoljan načinom na koji smo otvorili utakmicu, a sve ostalo je bilo sjajno".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je danas nastupio bez Edena Hazarda, koji je lakše povrijeđen.

"Hazarda želim vidjeti na terenu što je prije moguće, nadam se već u nedjelju. Ne znam šta je tačno s njim, vjerovatno samo bol u trbuhu", zaključio je menadžer Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi