Sarri govorio o Eintrachtu, pa se dotakao i Luke Jovića

Koliko može Chelsea u polufinalu?

Sarri govorio o Eintrachtu, pa se dotakao i Luke Jovića

U polufinalu Evropa lige snage će odmjeriti Chelsi i Eintracht iz Frankfurta.

Chelsea je do polufinala stigao preko praške Slavije,  a Plavci su svjesni da im neće biti nimalo lako protiv člana Bundeslige.

Svjestan toga je i menadžer Chelsija Maurizio Sarri koji se najviše pribovaja srbijanskog napača Luke Jovića.

"Finale bi bio veliki uspjeh za nas, ali prije toga moramo pažljivo prostudirati igru Eintrachta. Oni imaju odličan tim i predivnog napadača Luku Jovića", kazao je Sarri.

Da li će ostati u Chelseaju?

Sarri je na Stamford Bridge stigao prošlog ljeta nakon što je prethodno s uspjehom vodio Napoli, ali rezultati koje Plavci bilježe pod njegovim vodstvom nisu zadovoljavajući, pa se o odlasku uveliko šuška.

Posljednje informacije iz britanskih medija govore da protiv takvog raspleta ne bi ništa imao ni sam Sarri. Navodno je ovom 60-godišnjem stručnjaku dosta Londona i navijača koji ga vrijeđaju, ali i situacije oko odlaska Hazarda o kojoj se više priča nego o samim rješenjima za kraj sezone.

Ukoliko Chelsea odluči otpustiti Sarrija, to će im biti najmanja odšteta koju će isplatiti nekom treneru. Iako Italijan ima vrlo bogat ugovor s bonusima, klauzula mu s druge strane ne garantuje vellike novce - tek isplatu u visini jednogodišnje plaće.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Britanci tvrde da bi rado prihvatio ček sa odštetom i vratio se u Italiju, gdje se već nekoliko timova interesuje za njegove usluge, uključujući i direktora Rome Baldinija kojeg je prethodno odbio Mourinho.

Chelsea inače u Premier ligi drži tek petu poziciju, što je za ljude u klubu ispod očekivanja, pogotovo jer smatraju kako uz Liverpool i Manchester City imaju najbolju momčad.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi