Sarri: Zašto sam došao u Juventus? Pa, nikad nisam vidio ovakvu odlučnost!
(Foto: EPA)

Predstavljen novi trener Juventusa

Sarri: Zašto sam došao u Juventus? Pa, nikad nisam vidio ovakvu odlučnost!

M. Šljivak

Maurizio Sarri predstavljen je danas kao novi trener Juventusa.

Nakon dugih pregovora 60-godišnji stručnjak je odlučio napustiti Chelsea i potpisati za Juventus, a istakao je da je veoma sretan što je došao u Juventus.

"Sretan sam što sam ovdje", rekao je Sarri, a zatim je otkrio zašto je otišao iz Napolija u Chelsea, iako je veliki navijač kluba.

"Jednostavno morate imati pravilno razmišljanje. Volim Napoli, tamo sam rođen, ali imao samo određene sumnje u budućnost. Nisam želio odmah prihvatiti ponudu iz Italije, a sada imam i odlično iskustvo iz Premier lige", rekao je Sarri i nastavio je:

"Kada me je Juventus kontaktirao, osjećaj je bio nevjerovatan. Nikad nisam vidio toliku odlučnost nekog kluba da angažuje trenera. Bili su odlučni i uvjerljivi".

Nakon što je potvrđeno da preuzima torinskog velikana u Napulju je proglašen izdajnikom.

"Dobio sam razne poruke. Neki od igrača su mi poslali sasvim drugačije poruke u odnosu na navijače. Bio sam tri godine u Napoliju, poštujem ih, ali želio sam nazad u Italiju i došla je ponuda Juventusa. U životu poštujem sve, dajem 110 posto od sebe za tim u kojem radim i isto ću učiniti u ovim bojama. Nema potrebe da se stvara novela oko svega", dodao je.

Naravno, govorio je o moći koju posjeduje Juve i o Cristianu Ronaldu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom tri godine u Napoliju, budio sam se sa mišlju kako pobijediti Juventus. Tražio sam načine kako, ali nismo mogli. Možda sam to radio na pogrešan način, ali sve je to bilo u cilju pobjede nad velikim protivnikom. Nisam nikog mrzio, sve cijenim kao sportske rivale".

"Trenirao sam mnoge velike igrače, ali Ronaldo je drugi nivo. On je igrač koji je na vrhu svijeta i koji je oborio sve moguće rekorde", istakao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi