Sarri gubi kontrolu: Premier liga bar ima različite prvake

Trene Napolija se naljutio

Sarri gubi kontrolu: Premier liga bar ima različite prvake

E. Škorić

Napoli gubi dah i sve su prilike da će ovaj tim ostati bez Scudetta, makar se činilo u jednom trenutku da su na pragu da ispišu historiju.

Napolitanci su slavili nedavno u Torinu protiv Juventusa s 1:0 i primakli su se na bod vodećem Juventusu, a kao kolo odluke ispostavlja se ovo odigrano proteklog vikenda.

Juve je gubio 2:1 u Milanu od Intera, ali je Stara dama u samoj završnici preokrenula i došla do pobjede, a onda sutradan Napoli doživljava težak poraz u Firenci od Fiorentine (3:0). Sada je plus 4 za Juve i, obzirom na dvije lakše domaće utakmice torinskog tima, možemo konstatovati da je novi prvak. Zvanično ne, ali...

"Jedina je nada da u životu sve mora negdje završiti, prije ili kasnije. Dominacija mora da prestane", kazao je trener Napolija Maurizio Sarri, očigledno aludiravši na već skoro deceniju dominacije Juventusa Serijom A.

"Moram reći da je Premier liga svake godine sve zanimljivija jer se pobjednici smjenjuju, raste ljubav prema timovima i svi se imaju pravo nadati da će uspjeti. Ovdje u Italiji sve je drugačije. Rizik je što ćemo, govorim o ligi, izgubiti mnoge fanove i onda će naš sustav biti siromašniji", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odbio je Sarri komentarisati suđenje na meču Inter - Juventus, ali je istakao kako je za ovakvo stanje najviše kriv njegov tim, koji je prelako pao u Firenci.

"Izvinjavam se navijačima, obično ne igramo ovako loše, ali nismo strojevi, može doći do zastoja u našim partijama", zaključio je Sarri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi