Sarri: Moramo misliti na naredni meč

Trener Napolija nakon meča

Sarri: Moramo misliti na naredni meč

Trener Napolija Maurizio Sarri nije djelovao pretjerano razočaran nakon današnjeg poraza od Fiorentine te je poručio da njegov tim mora misliti na narednu utakmicu.

Napoli je danas poražen u Firenci sa visokih 3:0, a jedan od glavnih razloga je crveni karton Koulibalyja na samom startu meča. Mnogi smatraju da je bitka za Scudetto završena jer Juventus ima četiri boda više tri kola prije kraja.

Ipak, Sarri poručuje da njegovi fudbaleri moraju misliti na naredni meč i ne želi mnogo komentarisati Scudetto.

"Izgubili smo pravi put nakon događaja sa početka meča, a kada smo primili prvi gol izgubili smo i živce. Pokušali smo da reagujemo, ali naprosto nije išlo. Svako je na svoj način pokušao da traži riješenje za izlaz, nismo reagovali kao grupa. Obično uvijek dobro reagujemo na ovakve situacije, ali danas ne", započeo je Sarri pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bili smo loši danas, Fiorentina je igrala veoma dobro. Ne znam je li rezultat utakmice Inter-Juventus uticao na nas, ali ako je neko mislio na to, onda smo od početka imali pogrešan pristup. Ne smijemo gubiti energiju na druge timove ".

"Naše misli moramo okrenuti narednoj utakmici. Ako se uvijek budemo fokusirali na naredni meč, imat ćemo dobru sezonu. Želim da se čitav tim odmah nastavi boriti. Ne mislim da je bilo previše očekivanja. U Napulju postoji euforija nakon svakog meča, ali ako smo tim koji ne može da se nosi sa našim euforičnim navijačim, onda ne bi imali tri tako dobro sezone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi