Današnji sastanak u Monte Carlu u centru pažnje: Pogba, De Ligt...

Nedved sa Raiolom

Današnji sastanak u Monte Carlu u centru pažnje: Pogba, De Ligt...

Edmir Škorić

Super agent Mino Raiola više nije pod suspenzijom i sada će biti jedan od ključnih ljudi u svijetu nogometa.

Raiola zastupa velike igrače, ali ovog ljeta se bazira isključivo na dvojicu - Paula Pogbu i Matthijsa de Ligta. Suvišno je i govoriti koliko su dvojica igrača traženi, pa će Raiola imati puno posla.

Pogba je isključiva želja Realovog trenera Zinedinea Zidanea, ali isto tako želi da ga vrati i Juventus. De Ligt se povezuje s Barcelonom, PSG-om i Manchester Unitedom, no i njega želi Juve.

Prvak Italije, kojeg će s klupe predvoditi Maurizio Sarri, planira da dovede zvučna pojačanja i da krene po trofej Lige prvaka.

Juventusov potpredsjednik Pavel Nedved sastaće se danas sa Raiolom u Monte Carlu kako bi se pregovaralo oko Pogbe i De Ligta.

Pogba je težak 'zalogaj', pošto United planira da zaradi barem 150 miliona eura od njegove prodaje, ali Juve bi umiješao u transfer igrače poput Dybale, Coste ili Cancela i tako smanjio cifru.

U međuvremenu, Juve se raspituje kod Raiole i za De Ligta, čija vrijednost se procjenjuje na oko 70 miliona eura, a za sada mu je najbolje uslove ponudio PSG.

Nedved će pokušati Raiolu ubijediti da njegovi igrači trebaju da dođu u Torino i da sa Ronaldom i Pjanićem čime Dream Team.

Paul Pogba je donio konačnu odluku!

Reprezentativac Francuske je, prema pisanju engleskih medija, odlučio da napusti redove Manchester Uniteda i to je saopštio rukovodstvu tima sa Old Trafforda.

Pogba silno želi u Real Madrid. Spreman je čak da se odrekne i ogromne plate kako bi potpisao ugovor sa Kraljevima, gdje ga trener Zinedine Zidane čeka otvorenih ruku.

Zidaneu je sjajni veznjak glavna želja. On lično radi na njegovom dovođenjeu i lako bi se moglo desiti da upravo Pogba postane naredno veliko pojačanje Kraljeva.

Međutim, neće čelnicima Reala biti lako da ispune želju svom treneru. United želi 150 miliona funti za Francuza, što je cifra koji Real nema namjeru platiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, pokušat će iz Madrida Unitedu ponuditi određene zamjene. Spominje se da će uz novac pokušati Crvenim đavolima ponuditi i Garetha Balea, koji je otpisan za novu sezonu.

Da li će francuski veznjak na kraju završiti na Santiago Berbabez, vjerovatno ćemo saznati u narednih mjesec dana, ali posao bi vrlo lako mogao biti završne.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi