Sarri je od Pjanića zatražio 150 dodira po utakmici, stigao je i odgovor bh. reprezentativca

Velika očekivanja

Sarri je od Pjanića zatražio 150 dodira po utakmici, stigao je i odgovor bh. reprezentativca

A. Čaušević

Ako se po jutru poznaje dan Miralem Pjanić će i kod Maurizija Sarrija biti ključni igrač veznog reda Juventusa.

U eri Massimilliana Allegrija nakon što je otišao Andrea Pirlo ključeve na centru veznog reda preuzeo je Pjanić, a ništa neće biti drugačije ni u Sarrijevom mandatu.

Još na zvaničnom predstavljanju karizmatični stručnjak je najavio kako mu je cilj da Pjanić tokom utakmice ima 150 dodira s loptom. Nekoliko sedmica kasnije stigao je i odgovor bh. reprezentativca.

"U Sarrijevom fudbalu moja uloga je veoma važna, svidjet će mi se sigurno. 150 lopti je cilj kojeg želim dostići, ali nije važno odigram li 150 ili 120 lopti", rekao je Pjanić koji se s Juventusom nalazi na turneji u Singapuru.

"Važno je igrati dobro pa da i saigrači igraju dobro. U našem fudbalu lopta je na zemlji s jednim ili dva dodira. Jedva čekam početak", dodao je odlični veznjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi test na klupi Juventusa Sarri će imati danas kada će prvak Italije igrati protiv Tottenhama.

Mozzart kladionica kao favorita u ovom duelu vidi Bianconere.  Kompletnu ponudu za okršaj na Nacionalnom stadionu u Singapuru možete pogledati ovdje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Bola ne 150 dodira vec 200 dodira
0 0
karlhajncbrazzzo
Allah će vas kazniti zato što reklamirate kocku. A Pjanketu želim da ga dragi Allah nagradi sa 200 dodira po poluvremenu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi