Sarri: Juventus? Znate moje mišljenje...

Fokusiran na finale Evropske lige

Sarri: Juventus? Znate moje mišljenje...

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri održao je press konferenciju pred sutrašnje finale Evropske lige protiv Arsenala.

Chelsea je trenutno u Bakuu i sprema se za veliko finale, a Sarri ima priliku da možda na najbolji način okonča epizodu u Chelseaju, budući da se snažno povezuje sa Juventusom.

"Želim razmišljati samo o finalu. Imam ugovor s Chelseajem još dvije godine. Prije svega ću da razgovaram s Chelseajem. Ovo nije pravi trenutak da pričamo o tome. Kao što dobro znate, mi sutra igramo finale i želimo da pobijedimo", kazao je Sarri.

Sarrija su pitali konkretno o glasinama Juventusa i njegovoj ulozi favorita da zamijeni Maxa Allegrija.

"Dobro znate moje mišljenje. Ono je isto kao i na posljednjoj press konferenciji. Moje misli su sada na finalu i mojim igračima. Imali smo divnu sezonu. Uspjeli smo ući u Ligu prvaka, igrali smo finale Carabao Cupa protiv jakog Manchester Cityja i ispali na penale od najbolje momčadi u Evropi, a sada igramo i finale EL".

Međutim, na pitanje je li to bila najvažnija utakmica u njegovoj karijeri, Sarri se vratio svom vremenu u Empoliju.

"Ova utakmica za medije vjerojatno je najvažnija u mom životu, ali možda ne za mene. Ne znam. Za mene je možda bila važnija utakmica u Seriji B. Pitajte me opet sutra", kazao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti