Miran dan u Rimu, a onda veliko iznenađenje za čelnike Lazija - Maurizio Sarri odlučio da ide
FOTO: EPA

Podnio neopozivu ostavku

Miran dan u Rimu, a onda veliko iznenađenje za čelnike Lazija - Maurizio Sarri odlučio da ide

E. Oštraković

Miran dan bio je danas za navijače Lazija, sve do prije nekoliko sati kada ih je iznenadila odluka trenera kluba za koji navijaju.

Naime, iskusni stručanja Maurizio Sarri je šokirao čelnike Lazija, ali i navijače ovog kluba, te je podnio neopozivu ostavku na mjesto trenera ove ekipe.

Lazio je doživio tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, a to je za njega bilo dovoljno da donese odluku o napuštanju ovog kluba.

Niko ovo nije očekivao, a Sarri je iznenada došao i obavijetio čelnike Lazija o svojoj odluci. Sada će čelnici ovog kluba morati hitno da pronađu novog trenera koji će voditi ekipu u nastavku sezone.

[/related]

Sve je potvrdio i Fabrizio Romano.

Oglasi

U ljeto 2021. godine Maurizio Sarri je postao trener Lazija, a očito su svi u klubu bili zadovoljni kako je u prethodnom periodu vodio ovu ekipu.

Na klupi ovog tima bio je u 137 utakmica, a uspio je upisati 65 pobjeda, te 30 remija. Poražen je u 42 odigrane utakmice.

U posljednje dvije sezone Lazio je pod vodstvom Sarrija bio peti i drugi u domaćem prvenstvu što su naravno sjajni rezultati.

Ove sezone im ide nešto slabije, te se trenutno nalaze na devetom mjestu u prvenstvu Italije, a u Ligi prvaka eliminisani su od Bayerna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačno odluku Sarri je donio nakon što je njegova ekipa jučer poražena u domaćem prvenstvu od Udinesea, a konačan rezultat bio je 2:1.

Ranije je Lazio poražen na domaćem terenu od Milana u utakmici u kojoj su dobili tri crvena kartona, te od Fiorentine u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi