Sarrijeve posljednje riječi dugo će proganjati igrače Lazija
FOTO: EPA

Kratko, ali veoma direktno

Sarrijeve posljednje riječi dugo će proganjati igrače Lazija

E. Oštraković

Iznenadna odluka Maurizija Sarrija da podnese neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba u Laziju prekinula je jako miran dan u plavom dijelu Rima.

Lazio je doživio tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, a to je za njega bilo dovoljno da donese odluku o napuštanju ovog kluba.

Niko ovo nije očekivao, a Sarri je iznenada došao i obavijetio čelnike Lazija o svojoj odluci. Sada će čelnici ovog kluba morati hitno da pronađu novog trenera koji će voditi ekipu u nastavku sezone.

Održao je Sarri, prije nego što je odluku saopštio čelnicima kluba, sastanak sa igračima i poslao im poruku koja će ih dugo proganjati.

"Vidim da me više ne sliejdite, neki su dosta drugačiji nego prošle sezone. Odlučio sam da idem. Ako sam ja problem, otići ću", rekao je Sarri igračima Lazija.

Oglasi

U ljeto 2021. godine Maurizio Sarri je postao trener Lazija, a očito su svi u klubu bili zadovoljni kako je u prethodnom periodu vodio ovu ekipu.

Na klupi ovog tima bio je u 137 utakmica, a uspio je upisati 65 pobjeda, te 30 remija. Poražen je u 42 odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U posljednje dvije sezone Lazio je pod vodstvom Sarrija bio peti i drugi u domaćem prvenstvu što su naravno sjajni rezultati.

Odluku da ode Sarri je donio dan nakon poraza na domaćem terenu od Udinesea. Konačan rezultat ovog susreta bio je 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi