Sarri pobijesnio, predsjedniku Lotitu prijeti da više njegov tim neće igrati na Olimpicu

Zbog terena

Sarri pobijesnio, predsjedniku Lotitu prijeti da više njegov tim neće igrati na Olimpicu

Edmir Škorić

Lazio je danas odigrao 0:0 s ekipom Udinesea u susretu 10. kola Serije A, a trener Rimljana Maurizio Sarri bio je frustriran zbog - terena.

Lazio je imao jako zahtjevan meč na svom Olimpicu protiv ekipe koja je osvojila čak 20 bodova u dosadašnjem dijelu sezone, a danas je stigla i do 21. i sada je na četvrtom mjestu.

Lazio, koj iima isti broj bodova i zauzima treće mjesto, može da žali za propuštenim šansama, a Sarri je nakon meča bio jako ljut zbog lošeg terena na rimskom stadionu.

"Ne znam šta naš predsjednik želi učiniti, ali ako će ovo biti naš teren onda mora uzeti drugog trenera. Ne znam kako igrati na ovim terenima ovdje. Inače ćemo otići igrati negdje drugdje. Nisam nervozan, to je zapažanje. Tjeram timove da igraju sa 700 dodavanja po utakmici, ako je ovo teren moraju tražiti drugi", rekao je Sarri.

Ostaje da se vidi hoće li predsjednik kluba Claudio Lotito poduzeti nešto povodom svega i hoće li uskoro biti radova na samom terenu rimskog stadiona.

"Trudili smo se, ali imali smo i najgoreg mogućeg protivnika, još nam je treći meč u samo sedam dana i uz sve to na ovakvom terenu", dodao je italijanski stručnjak, kojeg najviše brine povreda Cire Immobilea.

"Nažalost, bez njega je teže, ali već smo igrali neke utakmice prošle godine bez njega i uspijevali smo da ga dobro zamijenimo", poručio je.

Za sedam dana Lazio će imati teško gostovanje kod Atalante i Immobile definitivno propušta taj meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je u ljeto prošle godine stigao u Lazio. Sarri je prethodno u jun 2019. potpisao trogodišnji ugovor s Juventusom. Iako je osvojio talijansko prvenstvo, zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Lyona dobio je otkaz.

Prije toga tri godine uspješno je vodio Napoli (2015–2018), a jednu sezonu proveo je na klupi Chelseaja (2018–2019).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi