Sarri: Mama nije bila nimalo sretna jer sam preuzeo Juventus

Zbog rivalstva Fiorentine i Juventusa

Sarri: Mama nije bila nimalo sretna jer sam preuzeo Juventus

E. Škorić

Italijanski strateg Maurizio Sarri govorio je na press konferenciji pred sutrašnji duel Fiorentine i njegovog Juventusa.

Sarri, bivši trener Napolija, nije baš usrećio porodicu kada je odlučio da preuzme Juventus.

"Recimo da mama nije bila nimalo sretna kada sam preuzeo Juventus", uz smijeh je rekao Sarri.

"Moja baka je živjela na 500 metara od stadiona Artemio Franchi, tako da su svi u porodici navijali za Fiorentinu, osim mene, jer sam ja bio za Napoli", dodao je Sarri.

"Imam brojna sjećanja na ovaj stadion, ali nažalost, najnovije sjećanje je loše jer sam ovdje izgubio Scudetto. Moram to brzo zamijeniti pozitivnim pamćenjem", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri je rođen u Napulju, gdje je u to vrijeme radio njegov otac, ali se vratio u Toskanu no strast prema Napoliju je ostala.

Skoro je donio titulu u Seriji A Napoliju 2018. godine, ali poraz od 3:0 na Franchiju omogućio je na kraju Juventusu da bude prvak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije