Sarri: Ne znam je li Pjanić dobru nogu naslijedio od svoje mame ili svog babe

Bh. reprezentativac zabio i SPAL-u

Sarri: Ne znam je li Pjanić dobru nogu naslijedio od svoje mame ili svog babe

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je zabio na dva uzastopna duela. Nakon što je bio strijelac protiv Brescije, bh. reprezentativac je sjajno pogodio i protiv SPAL-a. 

Odlični veznjak polako ulazi u formu kao i ostali igrači Juventusa nakon što je čini se prošao period adaptacije na način rada Maurizija Sarrija.

Pjanić je u pobjedi nad SPAL-om imao oko 120 dodira s loptom, a njegovim izdanjem bio je zadovoljan i Sarri.

Na press-konferenciji poslije utakmice Sarri je kazao da ne zna ko nosi veće zasluge za pojedine Pjanićeve karakteristike. Da li je to igračeva majka ili otac.

"Za dobru nogu prilikom prekida i udaraca zaslužna je mama, a ne trener. Ima taj fenomenalni kvalitet i to je nešto što je njegova karakteristika", rekao je iskusni stručnjak.

Interesantno kada je spominjao Pjanićevog oca Sarri je upotrijebio termin "babo", što je u bosanskom jeziku drugi naziv za oca, a ista riječ ima identično značenje i u italijanskom jeziku.

"Vjerovatno je to zasluga i babe. Ne znam ko ima bolju nogu između mame i babe. To što dodiruje toliko lopti, mislim da je išao i preko 120 dodira, znači da je počeo da shvata kako želimo igrati", rekao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dio kada Sarri spominje Pjanićeve roditelje, odnosno mamu i babu pogledajte na 8:25 video priloga.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sultan Sulejman
Pjana, je vec sada legenda Bosansko-Her egovackog fudbala,nastavi tako majstore!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi